back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων για δεύτερο 24ωρο στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πριν από λίγο 639 νέες μολύνσεις. Άλλοι 62 ασθενείς κατέληξαν, με τους θανάτους να φθάνουν τις 3.687 από την αρχή της πανδημίας – 558 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε λίγη ώρα η επίσημη ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, μια νοσοκόμα εντατικής είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στις ΗΠΑ κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer, σε ζωντανή σύνδεση, μάλιστα, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Υπολογίζεται ότι 3 εκ. Αμερικανοί θα εμβολιαστούν κατά την πρώτη εβδομάδα διάθεσης του εμβολίου. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις από την Κομισιόν και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της Pfizer, όπως δηλώνει ευρωπαϊκή πηγή στο πρακτορείο Reuters. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένει η Μoderna την έγκριση του εμβολίου της από την ΕΕ. Προς αυστηροποίηση των περιορισμών, οι ευρωπαϊκές χώρες – σε καθολικό lockdown από την Τετάρτη η Γερμανία.

“Η ύφεση στην Ελλάδα θα κλείσει στο -10%, όμως προβλέπουμε ισχυρή ανάπτυξη για το 2021 και 2022 της τάξης του 4,8% και του 4,2% αντιστοίχως”. Αυτό προβλέπεται στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2020, όπως τόνισε ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας την Έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση – απομείωση του ιδιωτικού χρέους σε Δημόσιο και τράπεζες που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, σε αντίθεση, όπως είπε, με όσα προβλέπει το σχέδιο Πισσαρίδη, καταθέτοντας τρεις προτάσεις, ώστε να μπορέσουν “να αποφευχθούν τα αθρόα λουκέτα το επόμενο διάστημα”.”Η κυβέρνηση καταδικάζει το λιανεμπόριο και χρησιμοποιεί την κρίση για να στηρίξει τους λίγους και μεγάλους. Η μέθοδος του click away εκ των πραγμάτων ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους παράγοντες της αγοράς.

“Πράσινο φως” από την Κομισιόν για το πανευρωπαϊκό ταμείο εγγυήσεων, μέσω του οποίου θα διατεθούν 200 δις ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Την ίδια ώρα, χωρίς εισόδημα παραμένουν τουλάχιστον 100.000 εργαζόμενοι στο κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από την κυβέρνηση.

Εθνική συστράτευση για το θέμα του εμβολιασμού από κόμματα και θεσμικούς φορείς, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή υγειονομική άσκηση, με πρωτόγνωρες διαδικασίες. Ζήτησε, επίσης, από την αντιπολίτευση συναινετικό λόγο για να πεισθούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους. Ρόλο κέντρων Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής θα αναλάβουν τα φαρμακεία: ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δύο δόσεις. Σε δεύτερο στάδιο, θα υπάρχει και η δυνατότητα να γίνονται τα εμβόλια και στα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σχετικά με την προειδοποίηση της INTERPOL ότι διαπιστώνεται ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παράνομων κυκλωμάτων για πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και ιδιαίτερα εμβολίων για τον κορονοϊό.

Το άνοιγμα των καταστημάτων περιοποίησης νυχιών από αύριο το πρωί, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και αποκλειστικά μόνον με ραντεβού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Συγκεντρώσεις έως 9 ατόμων από δύο οικογένειες θα επιτραπούν την Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εντός της ημέρας επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμη ημέρα λειτουργίας των εκκλησιών.

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργούν από το πρωί κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία. Ανοικτά και τα ΚΤΕΟ. Πρεμιέρα χθες και στο λιανεμπόριο με την μέθοδο του click away, με πολύ μικρή, ωστόσο, συμμετοχή τόσο των καταστημάτων, όσο και των καταναλωτών. Απαγορεύεται η δοκιμή από τους καταναλωτές των προϊόντων που αγοράζουν με την μέθοδο του click away, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι εάν το μέτρο παραβιαστεί, θα σταματήσει και αυτή η λειτουργία της παράδοσης έξω από το κατάστημα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου από το ύψος της λεωφόρο Καραμανλή, στο Μενίδι. Για τον ίδιο λόγο έχει κλείσει η παραλιακή οδός στον Κάλαμο, από το ύψος της επαρχιακής οδού Καλάμου-Αγίων Αποστόλων έως την επαρχιακή οδό Μαρκόπουλου-Ορωπού. Κλειστή και η επαρχιακή οδός από το Καπανδρίτη προς Βαρνάβα. Από το πρωί παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βραυρώνος στο 3ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αποκαταστάθηκε, τέλος, η κυκλοφορία στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα.

Αυστηρή κριτική σε όσους επιμένουν να μην προσέλθει η χώρα μας σε διάλογο με την Τουρκία, άσκησε από το βήμα της Βουλής, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Κάνοντας λόγο για ένα ετερόκλητο κύκλωμα που θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα σε μη διάλογο με την Τουρκία, απορρίπτοντας ακόμη και τις διερευνητικές επαφές, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους αρνητές να πουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. “Η Ελλάς πιστεύει στο δίκαιο των επιχειρημάτων της και θα προσέλθει στο διάλογο με αυτοπεποίθηση και σιγουριά”, τόνισε, καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν την εθνική αυτή στρατηγική και να μην την υπονομεύσουν αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς απάντηση στο διεθνές σκηνικό.

Περισσότερες από 17.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, υποβλήθηκαν σήμερα στην πλατφόρμα του πρόγραμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Αττική, που έκλεισε στις 11 παρά 10 το πρωί. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα