back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

 

Το άνοιγμα των καταστημάτων περιοποίησης νυχιών από αύριο το πρωί, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και αποκλειστικά μόνον με ραντεβού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Συγκεντρώσεις έως 9 ατόμων από δύο οικογένειες θα επιτραπούν την Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εντός της ημέρας επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμη ημέρα λειτουργίας των εκκλησιών.

…Υπό αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργούν από το πρωί κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία. Ανοικτά και τα ΚΤΕΟ. Πρεμιέρα χθες και στο λιανεμπόριο με την μέθοδο του click away, με πολύ μικρή, ωστόσο, συμμετοχή τόσο των καταστημάτων, όσο και των καταναλωτών. Απαγορεύεται η δοκιμή από τους καταναλωτές των προϊόντων που αγοράζουν με την μέθοδο του click away, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι εάν το μέτρο παραβιαστεί, θα σταματήσει και αυτή η λειτουργία της παράδοσης έξω από το κατάστημα.

Εθνική συστράτευση για το θέμα του εμβολιασμού από κόμματα και θεσμικούς φορείς, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή υγειονομική άσκηση, με πρωτόγνωρες διαδικασίες. Ζήτησε, επίσης, από την αντιπολίτευση συναινετικό λόγο για να πεισθούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους. Ρόλο κέντρων Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής θα αναλάβουν τα φαρμακεία: ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δύο δόσεις. Σε δεύτερο στάδιο, θα υπάρχει και η δυνατότητα να γίνονται τα εμβόλια και στα φαρμακεία.

…Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σχετικά με την προειδοποίηση της INTERPOL ότι διαπιστώνεται ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παράνομων κυκλωμάτων για πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και ιδιαίτερα εμβολίων για τον κορονοϊό.

…Αυξάνονται οι πιέσεις από την Κομισιόν και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της Pfizer, την ώρα που έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπως δηλώνει ευρωπαϊκή πηγή στο πρακτορείο Reuters. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένει η Μoderna την έγκριση του εμβολίου της από την ΕΕ.

“Πράσινο φως” από την Κομισιόν για το πανευρωπαϊκό ταμείο εγγυήσεων, μέσω του οποίου θα διατεθούν 200 δις ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση – απομείωση του ιδιωτικού χρέους σε Δημόσιο και τράπεζες που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, σε αντίθεση, όπως είπε, με όσα προβλέπει το σχέδιο Πισσαρίδη, καταθέτοντας τρεις προτάσεις, ώστε να μπορέσουν “να αποφευχθούν τα αθρόα λουκέτα το επόμενο διάστημα”.

Περισσότερες από 17.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, υποβλήθηκαν σήμερα στην πλατφόρμα του πρόγραμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Αττική, που έκλεισε στις 11 παρά 10 το πρωί. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο έως τις 30 Ιουνίου.

Από αύριο Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, θα μπορούν οι φοιτητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν για σοβαρές περιπτώσεις να κάνουν την αίτησή τους, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας. Η προθεσμία εκπνέει την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου.

Η Διπλή Ανάπλαση στο επίκεντρο του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την ολλανδική Αϊντχόφεν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των “32” του Εuropa League. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς στις 25 του ίδιου μήνα στην Ολλανδία.

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προκάλεσε η καταγγελία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, περί απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Άρη, Μάριου Σιαμπάνη.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα