back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν και πάλι από σήμερα υπό αυστηρές προυποθέσεις για την περίοδο των γιορτών βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ.

Aπό χθες ξεκίνησε η λειτουργία του click away στο λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η πρώτη ημέρα λειτουργίας του κύλησε ικανοποιητικά.

Δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού στα ρεβεγιόν. Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ως τις 7 Ιανουαρίου.

Σε επίπεδα Οκτωβρίου η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 693 τα νέα κρούσματα κορωνοιού. 85 άνθρωποι κατέληξαν, 552 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε Σύνταγμα, Καλλιθέα και Άλιμο θα πραγματοποιηθούν σήμερα rapid test από τον ΕΟΔΥ.

Εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει μία σταθερή κατάσταση, με μία διακύμανση μέσα στις ημέρες της εβδομάδας. Στην Αττική μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια μικρή μείωση των κρουσμάτων, αλλά πολύ μικρότερη από αυτή που θα περιμέναμε δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαίδης. Όπως πρόσθεσε ούτε τις επόμενες μέρες περιμένουμε εντυπωσιακή μείωση κρουσμάτων, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και κάποια αύξηση λόγω της κινητικότητας που θα υπάρξει.

Σε καθολικό lockdown η Γερμανία από μεθαύριο Τετάρτη έως τις 10 Ιανουαρίου. Ανοικτά θα είναι μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Το ενδεχόμενο να κηρύξει την Ιταλία σε κόκκινη ζώνη με αυστηρό lockdown από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά εξετάζει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της Ελλάδας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών του κλάδου της βιοφαρμακευτικής. Αντικείμενό της η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά τα κρούσματα πλέον μειώνονται σημαντικά».

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι οι επόμενες δυτικές χώρες, μετά τη Βρετανία, που αρχίζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNN, οι πρώτες παρτίδες φθάνουν στις 50 αμερικανικές πολιτείες προκειμένου να αρχίσουν αμέσως οι εμβολιασμοί.

Μια πρώτη παρτίδα του εμβολίου των Pfizer και BioNTech παραδόθηκε στον Καναδά, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μέσω Twitter.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει 249.000 δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Σε διαπραγμάτευση με άλλες δύο εταιρείες για τη διασφάλιση αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται η ΕΕ, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. Ως τώρα έχουν υπογραφεί συμφωνίες με 6 εταιρίες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα πλήττουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Την προσοχή των πολιτών και την αποφυγή μετακινήσεων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία συνελλήφθησαν δυο άνδρες στη Ρόδο.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στη Νέα Υόρκη αφού άρχισε να ρίχνει με δυο πιστόλια λίγη ώρα αφότου χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους έξω από καθεδρικό ναό στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης. Ο άνδρας φώναζε ταυτόχρονα «ρίξτε μου», «σκοτώστε με». Τα στοιχεία του άνδρα δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές, προβλέπονται και για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα