back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Ανδρέου και Γ. Νταλάρας στον Αθήνα 9.84 για τον «Νοητό Λύκο» του Μάνου Ελευθερίου

Διαβάστε επίσης

«Ο Νοητός Λύκος» είναι το τελευταίο μελοποιημένο έργο του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο, συνθετικό, ομοιοκατάληκτο ποίημα που καταγράφει την ολιγόλεπτη επίσκεψη του ποιητή στον Άδη ακολουθώντας τον Άγγελό του.

Για αυτή την σημαντική παράσταση του έργου του Μάνου Ελευθερίου την οποία μελοποίησε ο Γιώργος Ανδρέου και ηχογραφήθηκε με τον Γιώργο Νταλάρα στον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο και τους Χρήστο Θηβαίο και Μάρθα Φριτζήλα στις ερμηνείες των τραγουδιών, μίλησε ο ίδιος ο συνθέτης στον Αθήνα 9.84 και στον Οδυσσέα Ιωάννου.

«Ο Μάνος Ελευθερίου είχε μια σπαρακτική λιτότητα, έλεγε τα πιο λιτά πράγματα με τον πιο καίριο τρόπο και το έργο έχει την αυτονόμηση της ματιάς ενός μεγάλου στιχουργού και ποιητή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ανδρέου για το έργο που ανέβηκε για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής και για το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όταν λήξει όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία και την απομόνωση, προσδοκούμε να επαναλάβουμε τις παραστάσεις γιατί πρόκειται για ένα έργο που αξίζει να παρουσιαστεί και η θεατρική του εκδοχή».

Ο κεντρικός ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε πως «ο Νοητός Λύκος είναι μια μελοποιημένη ποίηση και έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται ώστε να καθίσει κάποιος να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να δει μέσα από αυτόν ποιoς είναι, που ζει και αν αυτό που είναι και ζει παραλληλίζεται με αυτό που επιθυμούσε και ονειρευόταν».

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο «Νοητός Λύκος» κυκλοφόρησε σε cd καθώς και σε μια συλλεκτική έκδοση βινυλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα