back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Ο αφηρημένος καλικάντζαρος”

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή το νέο του παραμύθι «Ο αφηρημένος καλικάντζαρος» από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο Αθήνα 9.84 και η Αριστέα Γιάννου φιλοξένησαν έναν από τους αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τον Αριστείδη Δάγλα, ο οποίος μίλησε για το νέο του βιβλίο.

«Ο καλικάντζαρος έχει παρομοιαστεί με τη σκανταλιά ,με τη διαβολιά, και γενικά κάτι αρνητικό ,επιχείρησα να δώσω μια άλλη νότα σε όλη αυτή την εμφάνιση των καλικαντζάρων. Δημιούργησα λοιπόν έναν καλικάντζαρο ο οποίος είναι αφηρημένος και ξέχασε να φύγει όταν τελείωσαν οι γιορτές με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στον κόσμο των ανθρώπων. Για καλή του τύχη όμως τον βρίσκουν δύο παιδιά τα οποία είναι πρόθυμα να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο κόσμο που ανήκει. Τα παιδιά συνωμοτούν μάλιστα με τον παππού και τη γιαγιά η οποία κάπου, κάποτε, πριν πολλά χρόνια, είχε συναντήσει τον αφηρημένο καλικάντζαρο της ιστορίας. 

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τις σελίδες του παραμυθιού  ανακαλύπτουμε πως αποτυπώνεται η ιστορία των παρεξηγημένων καλικάντζαρων μέσα από τα µάτια δύο μικρών παιδιών και  με βλέπουμε τι  μπορούν να κάνουν τα δύο παιδιά για να βοηθήσουν τον αφηρημένο καλικάντζαρο»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα