back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΜΑ: Πολύ ισχυρά τα δεδομένα των Pfizer/Biontech για την ασφάλεια του εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Τα δεδομένα που έχουν παρουσιάσει οι Pfizer και Biontech για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου τους κατά της Covid-19 είναι πολύ ισχυρά, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ.

«Έχουμε ένα σύνολο δεδομένων από 30.000 άτομα που παρακολουθήθηκαν κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών. Αυτό μας δίνει ένα πολύ ισχυρό σύνολο δεδομένων για να λάβουμε απόφαση, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα», δήλωσε η Έμερ Κουκ ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την θετική έκβαση της αξιολόγησης, πρόσθεσε η διευθύντρια της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Σε αυτό το στάδιο, τα εμβόλια αυτά φαίνονται πολλά υποσχόμενα, τόσο ως προς την ασφάλεια, όσο και ως προς την αποτελεσματικότητά τους και δεν έχουμε εντοπίσει σημεία που να προκαλούν ανησυχία».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να ολοκληρώσει τους ελέγχους για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech στις 29 Δεκεμβρίου και για το εμβόλιο της Moderna στις 12 Ιανουαρίου το αργότερο.

Η Έμερ Κουκ δήλωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο EMA έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. «Γίναμε στόχος κυβερνοεπίθεσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες», είπε χωρίς να δώσει τον ακριβή χρόνο.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έγκρισης των εμβολίων και ότι βρισκόμαστε σε πλήρη λειτουργία», πρόσθεσε η Εμερ Κουκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα