back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Pfizer/BioNTech: χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε αρχεία του εμβολίου COVID-19

Διαβάστε επίσης

Η BioNTech και η Pfizer, δήλωσαν ότι στην επίθεση από χάκερς στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) παραβιάστηκαν αρχεία του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), είναι αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιολόγηση και την έγκριση φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και εμβολίων όπως αυτά του κορωνοϊού.

Η επίθεση δεν αναμένεται να επηρεάσει την έγκριση του εμβολίου, δήλωσε η BioNTech σύμφωνα με το Reuters.

Ο EMA δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της επίθεσης σε μια σύντομη δήλωση στον ιστότοπό του, πέραν του ότι έχει ήδη αρχίσει μια έρευνα για το συμβάν.

Ωστόσο, η BioNTech, σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία της.

Σήμερα, μας πληροφόρησαν ότι ο οργανισμός δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι χάκερς απέκτησαν παράνομα πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα που σχετίζονται με το εξεταζόμενο εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech για την Covid-19, τα οποία είχαν αποθηκευτεί σε σέρβερ του ΕΜΑ“, ανέφερε.

Ο EMA μας διαβεβαίωσε ότι η επίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την απόφασή του σχετικά με το εμβόλιο“, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες της επίθεσης “δεδομένης της κρισιμότητας για τη δημόσια υγεία και της σημασίας που έχει η διαφάνεια“.

Ανέφερε επίσης ότι «αγνοεί» τυχόν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στις ιατρικές του μελέτες.

Ο EMA είναι ο οργανισμός που αποφασίζει για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποια φάρμακα επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Αυτή την περίοδο αποφασίζει εάν το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech – το οποίο μόλις άρχισε να κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο – και ένα άλλο από τη Moderna είναι ασφαλή για χρήση σε χώρες της ΕΕ.

Δεν είναι σαφές εάν έχουν προσπελαστεί και τα έγγραφα της Moderna.

Αυτή η κυβερνοεπίθεση είναι η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις και προειδοποιήσεις σχετικά με απειλές χακαρίσματος εναντίον των κατασκευαστών εμβολίων και των φορέων δημόσιας υγείας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα