back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τα επόμενα δύο 24ωρα οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη της εορταστικής περιόδου, τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για την επαναλειτουργία της αγοράς.

Το άνοιγμα όλων των κλάδων του λιανεμπορίου μεθαύριο Παρασκευή προτείνει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ανοίγουν Leroy Merlin, Praktiker, Κωτσοβολος, Πλαίσιο και Media Markt για πώληση προϊόντων χονδρικής. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και με SMS οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι επαναλειτουργούν στο πλαίσιο των διατάξεων της τελευταίας ΚΥΑ που δίνει τη δυνατότητα offline πωλήσεων σε ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Συνάντηση σε μία ώρα του Βασίλη Κικίλια με εκπροσώπους των κομμάτων στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών για την COVID-19.

Σημάδια υποχώρησης δείχνει η διασπορά του κορονοιού, με σταδιακή μείωση και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών στη Βόρεια Ελλάδα. Σε πολύ υψηλά επίπεδα ωστόσο παραμένει ο αριθμός των νεκρών. 102 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 579 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, 1.382 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Μειωμένη είναι η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το ποσοστό πτώσης της κυμαίνεται στα επίπεδα του 40%-50% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλη Κιούση.

Οι έμποροι καυσίμων εκτιμούν ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών προμηθεύτηκε πετρέλαιο θέρμανσης ήδη από το πρώτο lockdown, όταν οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές.

 

Από σήμερα και έως τις 31 Δεκεμβρίου θα υποβάλουν δηλώσεις εργοδότες και εργαζόμενοι για την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, για τον Δεκέμβριο.

 

Έντονο το διπλωματικό παρασκήνιο για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της Τουρκίας, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο.

Σήμερα συνεδριάζουν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών -μελών της Ένωσης σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις στο κείμενο των συμπερασμάτων. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ενδεχομένως το κεφάλαιο που θα αφορά την Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα παραμείνει κενό για να συνταχθεί στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Έρευνα διεξάγει η ΟΥΕΦΑ για τα όσα συνέβησαν στον χθεσινοβραδινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Παρί και την Μπασακσεχίρ, που διακόπηκε στο 13ο λεπτό, λόγω της ρατσιστικής επίθεσης του 4ου διαιτητή στον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας.

Το ματς θα συνεχιστεί απόψε στις 8 παρά πέντε, με νέα διαιτητική σύνθεση.

Θέση πήρε και ο Ταγίπ Ερντογάν, που μέσω τουίτερ έκανε λόγο για ρατσιστικό περιστατικό και ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

 

Παρατείνεται για τρεις μήνες, ως τις 11 Μαρτίου, η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στις περιοχές νότια της Ακρόπολης, Μακρυγιάννη – Κουκάκι, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου.

Όπως ορίζεται στην απόφαση, η αναστολή λήγει αυτοδικαίως, εάν πριν από τη λήξη της εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα καθορισμού των όρων δόμησης της περιοχής, το οποίο στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

24ωρη απεργία ως τις 6 το απόγευμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 41 στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Στέλιος Πέτσας, και το οποίο μεταξύ άλλων μειώνει στους 280 από 400 τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που υποχρεούται να διαθέτει κάθε κανάλι.

ΚΑΙΡΟΣ

Απότομη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και για το υπόλοιπο της εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πρώτα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική, τοπικές βροχές από το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 19 βαθμοί Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα