back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής αντιπολίτευσης στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με επίκεντρο την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν πέντε συνδυασμοί της αντιπολίτευσης ζητώντας την καταδίκη της επιθετικότητας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, οι Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση της Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ζητούν την παύση της δίωξης των συλληφθέντων μεταξύ των οποίων είναι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, ο αποκλεισμός ενός μέρους της πόλης, οι αθρόες και αυθαίρετες προσαγωγές δεν αποτελούν μέτρα υγειονομικής προστασίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει την επιθετικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφήνοντας ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του. Ζητάμε την παύση της δίωξης των συλληφθέντων , στους οποίους περιλαμβάνονται και αιρετοί εκπρόσωποι των Αθηναίων στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά Συμβούλια.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα