back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στη Β. Ελλάδα το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας επισήμανε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους είναι περίπου 16.000.

Το 66,4% αυτών βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ενώ η Αττική έχει το 19,8% των ενεργών κρουσμάτων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις των κρουσμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει χαλάρωση αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, αυτές οι περιοχές είναι:

Πιερία 587 κρούσματα
Πέλλα 548 κρούσματα
Ημαθία 486 κρούσματα
Δράμα 454 κρούσματα
Ξάνθη 376 κρούσματα
Φλώρινα 172 κρούσματα

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται διασπορά του ιού προς τα χωριά και τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά.

Απαγόρευση εισόδου στα χερσαία σύνορα ατόμων με θετική εξέταση

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται δύο επιπλέον μέτρα. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα, δεν θα μπαίνουν στη χώρα και δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος».

Νωρίτερα είχε γίνει ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Νίνα Κομνηνού 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα