back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συναρμόδιους υπουργούς με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

“Γενικά τα εμβόλια είναι καλά και έχουν σώσει την ανθρωπότητα” τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. “Ωστόσο, όπως δήλωσε, πρέπει να δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρά την καθημερινή μείωση στην καμπύλη των νέων κρουσμάτων. “Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα δούμε μια κάμψη” δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ , Αθανάσιος Δημόπουλος. Χθες ανακοινώθηκαν 1667 νέα κρούσματα. Στους 98 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, 612 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. “Στο κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφεται το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Περίπου 110 καταστήματα με εποχικά είδη θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα και έως τις 8 Ιανουαρίου με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Η μετάβαση εκεί θα γίνεται με τον κωδικό 2. Χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούν από τη Δευτέρα και τα supermarkets.

“Δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της κρίσιμης για το θέμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το “πράσινο φως” για κυρώσεις, τονίζοντας ότι η “ΕΕ είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο” έχει δώσει στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Την ίδια ώρα, νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Το νέο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων ανέλυσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας πριν λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα ύψους 40 εκ. Ευρώ αποτελεί μια ένεση ρευστότητας στην αγορά. Όσον αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι να στολιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. “30 Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα στολίσουν αντίστοιχες πλατείες στις γειτονιές της πόλης” τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Ατρόμητος – Άρης και στις 7 και μισή Ολυμπιακός – Βόλος.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα