back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρά την καθημερινή μείωση στην καμπύλη των νέων κρουσμάτων σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ,Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χθες ανακοινώθηκαν 1667 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 367 στη Θεσσαλονίκη και 316 στην Αττική. Στους 98 οι θάνατοι από επιπλοκές του ιού το τελευταίο 24ωρο – 612 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.”Στο κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφεται το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού. Έντονος προβληματισμός για τους νομούς Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Τα εμβόλια δεν θα εξαλείψουν τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, αρμόδιος για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ. «Φθάσαμε σε ένα σημείο κάμψης της πανδημίας. Ζητούμε από τον κόσμο να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες» μπροστά στη νόσο Covid-19, πρόσθεσε.

Ανοιχτά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ θα είναι από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 8 Ιανουαρίου, τα καταστήματα με εποχικά είδη. Η μετάβαση εκεί θα γίνεται με τον κωδικό 2. Χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούν από τη Δευτέρα και τα supermarkets. Επόμενος στόχος της κυβέρνησης, να ανοίξουν τα καταστήματα με παιγνίδια, λουλούδια, αλλά και τα κομμωτήρια, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

“Δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της κρίσιμης για το θέμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε δώσει το “πράσινο φως” για κυρώσεις, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 3 Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από τις 27 Νοεμβρίου, όταν είχε εκδηλωθεί πειρατεία στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο “Στέλιος Κ”, στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας. Πρόκειται για τον πλοίαρχο και δύο μέλη του πληρώματος.

Εννέα προσαγωγές χθες το απόγευμα, στο Σύνταγμα, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων, βγαίνοντας από το Μετρό, πέταξε τρικάκια για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και προσπάθησε να αναρτήσει πανώ.

Νέο ρεκόρ με τουλάχιστον 225.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19. Στη Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 23.318 νέα κρούσματα covid-19 και 483 νέοι θάνατοι.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 ακόμη τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε χθες από ύψος 15 μέτρων, από μια οδογέφυρα στην νοτιοανατολική Βραζιλία, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα