back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Στο κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφεται το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Έντονος προβληματισμός για τους νομούς Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας. Στους 98 οι θάνατοι από επιπλοκές του ιού το τελευταίο 24ωρο – 2.804 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 612 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Μείωση των κρουσμάτων στα 1667, εκ των οποίων 367 στη Θεσσαλονίκη και 316 στην Αττική.

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ανοιχτά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ θα είναι από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 8 Ιανουαρίου, τα καταστήματα με εποχικά είδη. Η μετάβαση εκεί θα γίνεται με τον κωδικό 2. Υποχρεωτική στο εσωτερικό τους η χρήση μάσκας. Χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούν από τη Δευτέρα και τα supermarkets. Επόμενος στόχος της κυβέρνησης, να ανοίξουν τα καταστήματα με παιγνίδια, λουλούδια, αλλά και τα κομμωτήρια, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. “Η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου”, αναφέρει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Web Summit της Λισαβόνας, ενόψει της κρίσιμης για το θέμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε δώσει το “πράσινο φως” για κυρώσεις, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. “Για την Τουρκία, το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι στην Αν. Μεσόγειο, πρέπει να τελειώσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 3 Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από τις 27 Νοεμβρίου, όταν είχε εκδηλωθεί πειρατεία στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο “Στέλιος Κ”, στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας. Πρόκειται για τον πλοίαρχο και δύο μέλη του πληρώματος.

Εννέα προσαγωγές χθες το απόγευμα, στο Σύνταγμα, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων, βγαίνοντας από το Μετρό, πέταξε τρικάκια για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και προσπάθησε να αναρτήσει πανώ.

Νέο ρεκόρ με τουλάχιστον 225.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19. Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών την περασμένη εβδομάδα για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν ραγδαία άνοδο κρουσμάτων.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα