back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για τη νέα εμπορική τους σχέση μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου του Brexit, ανακοίνωσαν ταυτόχρονα απόψε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Οι διαφωνίες παραμένουν σε τρεις τομείς: τους ίσους όρους ανταγωνισμού, τη διακυβέρνηση και την αλιεία, ανέφερε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ. Αύριο το απόγευμα θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση εκτάκτως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε, στη σημερινή του συνεδρίαση, την κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. “Η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου”, αναφέρει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Web Summit της Λισαβόνας, ενόψει της κρίσιμης για το θέμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε δώσει το “πράσινο φως” για κυρώσεις, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. “Για την Τουρκία, το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι στην Αν. Μεσόγειο, πρέπει να τελειώσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Στους 98 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 2.804 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 612 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Μείωση των κρουσμάτων στα 1667, εκ των οποίων 367 στη Θεσσαλονίκη και 316 στην Αττική. “Στο κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Β. Ελλάδα, όπου καταγράφεται το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων. Έντονος προβληματισμός για τους νομούς Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας, για την κατάσταση στους οποίους υπήρξε ειδική τηλεδιάσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς και επιστήμονες.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα με εποχικά είδη θα παραμείνουν ανοιχτά από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, με ωράριο, 7:00 το πρωί με 8:30 το βράδυ. Η μετάβαση εκεί θα γίνεται με τον κωδικό 2. Υποχρεωτική στο εσωτερικό τους η χρήση μάσκας. Χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούν από τη Δευτέρα και τα supermarkets. Επόμενος στόχος της κυβέρνησης, να ανοίξουν τα καταστήματα με παιγνίδια, λουλούδια, αλλά και τα κομμωτήρια, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάει και στη χώρα μας η κλινική μελέτη για το λεγόμενο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου. Η μελέτη θα γίνει σε 5 νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και αφορά 100 ασθενείς, η παρακολούθηση των οποίων θα διαρκέσει έναν μήνα. Το φάρμακο θα πρέπει να αδεiοδοτηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με τις δύο εταιρείες, Regenergon και Lilly να προχωρούν άμεσα στην αίτηση για αξιολόγηση.

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι επιστήμονες από την πλευρά τους επεσήμαναν την ανάγκη να δημοσιοποιούνται όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ τόνισαν ότι δεν έχει τεθεί, μέχρι στιγμής, υπόψιν της Επιτροπής, η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά Περιφέρεια.

Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργείται στο νοσοκομείο “Αγ. Σάββας” προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μολύνθηκαν 11 ασθενείς και 10 εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχική δίωξη, όπως υποστηρίζουν σημερινά δημοσιεύματα.

Οκτώ προσαγωγές στο Σύνταγμα, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων, βγαίνοντας από το Μετρό, πέταξε τρικάκια για τη μεθαυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και προσπάθησε να αναρτήσει πανό.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Ναι στην αποποινικοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο είπε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, θα ακυρωθούν και οι καταδίκες που έχουν επιβληθεί από ομοσπονδιακά δικαστήρια για παραβάσεις ήσσονος σημασίας του νόμου περί ναρκωτικών.

Καιρός

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν αύριο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Στην Αττική, λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα