back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ μετά τον αριθμό ρεκόρ των 622 διασωληνωμενων. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Με μια μόνο κενή κλίνη στη ΜΕΘ ξεκίνησε το πρωί την εφημερία το ΑΧΕΠΑ. Στο Παπανικολάου έγιναν 55 εισαγωγές μέχρι το πρωί που ήταν σε εφημερία, 70 κλίνες απλής νοσηλείας παραμένουν κενές. Υψηλό το ιιοκο φορτίο στα λύματα της συμπρωτεύουσας. Προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα.

Μήνυμα προς τους πολίτες υπέρ του εμβολίου κατά του Covid-19 στέλνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε άρθρο του του στα ΝΕΑ υπογραμμίζει ότι «τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά-σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητα μας, την ζωή μας.

Ως τη μεγάλη μας ελπίδα χαρακτήρισε το εμβόλιο ο Γιώργος Δάικος, καθηγητής Παθολογίας -Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Μιλώντας στον Αθήνα 984 εκτίμησε ότι αργά αλλά σταδιακά και με προσοχή θα επιστρέψουμε προς την κανονικότητα στον Ιανουάριο

Εν τω μεταξύ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ενόψει των εορτών. Όπως υπογράμμισε ο Στελιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το σχέδιο για τα επόμενα βήματα θα είναι συνολικό και δεν θα γίνουν ανακοινώσεις αποσπασματικά. Υπογράμμισε ότι φαίνεται πολύ δύσκολο αυτή την στιγμή να επιτραπεί μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες.

Πρεμιέρα από τη Δευτέρα -κατ εξαιρεσιν-για το άνοιγμα των καταστημάτων με αμιγώς εποχιακά είδη, τα οποία ωστόσο παρά τις αντιδράσεις τις ΕΣΕΕ, θα επιτρέπεται να πωλούνται και στα supermarkets.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 του μηνός και στις 14 το λιανεμπόριο, παρά την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα είναι οι λοιμωξιολόγοι, που θα συνεδριάσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΛΜΕ.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι είδε την πανδημία ως ευκαιρία για να επιταχύνει τον αντιλαϊκό της έργο, εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για τα εργασιακά. «Θέλετε να περνάτε αντιδραστικά, αντεργατικά μέτρα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για το λαό συνθήκες, χωρίς αντίσταση» τόνισε.

Νέα navtex εξέδωσε πριν από λίγο η Τουρκία για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με πραγματικά πυρά.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕE είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να σταματήσει». Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σήμερα η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από τις ΗΠΑ, στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες απαιτείται από όλους μας σοβαρότητα και αποφασιστικότητα είπε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου Νικος Χριστοδουλίδης στις κοινές δηλώσεις του με το Νικο Δενδια στη Λευκωσία. Οι δυο υπουργοί εστίασαν -στη συνάντησή τους -στις εξελίξεις στην περιοχή και στον συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό.

Ο κοινός παρονομαστής είναι η παράνομη τουρκική συμπεριφορά που απειλεί την ειρήνη την ασφάλεια και τη σταθερότητα είπε από την πλευρά του ο κ Δένδιας . Ενημέρωσα στη συνάντηση που είχαμε νωρίτερα τον Πρόεδρο Νικο Ανστασιαδη για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας, πρόσθεσε. Οι δήθεν κινησεις της Τουρκίας για δήθεν αποκλιμάκωση δεν είναι πειστικές επανέλαβε ο κ Δενδιας .

Ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης του ιού HIV, χωρίς διακρίσεις, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα προσφέρει, με την βοήθεια άρτια εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, ανώνυμα και εμπιστευτικά, δωρεάν εξέταση. Η Έλενα Μπρεγιαννη έχει το ρεπορτάζ.

Έξι στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, στα «Κουντουριώτικα» των Αμπελοκήπων πέρασαν μετα από δικαστικές διαμάχες δεκαετιών στον Δήμο Αθηναίων και στους δημότες της πρωτεύουσας. Πρόκειται για οικόπεδα του παλαιότερου προσφυγικού συνοικισμού, που ήταν σε καθεστώς αμφισβήτησης από επίδοξους καταπατητές επί περίπου έναν αιώνα. Με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Δήμος Αθηναίων αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης τους και η δημοτική αρχή προχώρησε στην επανάκτησή τους ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την δημιουργία, το επόμενο διάστημα, ενός ακόμα ελεύθερου χώρου για αναψυχή , αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες.

Και o καιρός: Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες. Εξασθένιση των φαινομένων το απόγευμα, από τα δυτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα