back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μετ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων με έντονα προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας νωρίτερα…Την εικόνα θα μας μεταφέρει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το τι θα ισχύσει αναφορικά με τη σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων ενόψει των εορτών, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Όπως υπογράμμισε το σχέδιο για τα επόμενα βήματα θα είναι συνολικό και δεν θα θα γίνουν ανακοινώσεις αποσπασματικά. Επιπλέον τόνισε ότι φαίνεται πολύ δύσκολο αυτή την στιγμή να επιτραπεί μετακίνηση από νομό σε νομό ενώ όπως είπε δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες.

Ωστόσο από τη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα με αμιγώς εποχιακά είδη, τα οποία ωστόσο παρά τις αντιδράσεις τις ΕΣΕΕ, θα επιτρέπεται να πωλούνται και στα supermarkets.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 του μηνός και στις 14 το λιανεμπόριο, παρά την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα είναι οι λοιμωξιολόγοι, που θα συνεδριάσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΛΜΕ.

Μήνυμα προς τους πολίτες υπέρ του εμβολίου κατά της Covid-19 στέλνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε άρθρο του του στα ΝΕΑ υπογραμμίζει ότι «τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά-σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητα μας, την ζωή μας.

Eπίθεση στην κυβέρνηση ότι είδε την πανδημία ως ευκαιρία για να επιταχύνει τον αντιλαϊκό της έργο, εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για τα εργασιακά. «Θέλετε να περνάτε αντιδραστικά, αντεργατικά μέτρα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για το λαό συνθήκες, χωρίς αντίσταση» τόνισε.

Πραγματικά είναι ανησυχητικό ότι οι ισχυροί δείκτες δεν έχουν πέσει πολύ δήλωσε στον αθηνα984 Γιώργος Δάικος, καθηγητής Παθολογίας -Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων . Σύμφωνα με τον ίδιο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο lock down και η διάδοση του ιού σε μεγάλη έκταση στους χώρους εργασίας και κλειστές δομές. Εκτίμησε ότι η σταδιακή πτώση των κρουσμάτων θα συνεχίσει με αργό ρυθμό ενώ χαρακτήρισε το εμβόλιο ως τη μεγάλη μας ελπίδα. Όπως πιστεύει ο κ Δάικος απο τον Ιανουάριο θα επιστρέψουμε σταδιακά και με προσοχή στην κανονικότητα.

Νέα navtex εξέδωσε πριν από λίγο η Τουρκία για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕE είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να σταματήσει». Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σήμερα η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από τις ΗΠΑ, στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021.

Αυστηρά μέτρα στο σχεδιασμό της ΕΛΑΣ για μεθαύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, οπότε συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος, γύρω από το Πολυτεχνείο, στα προπύλαια και στην Κλαυθμώνος προκειμένου εν μέσω πανδημίας να μην γίνουν συγκεντρώσεις. Επί ποδός θα βρίσκονται πάνω από 5 χιλιάδες αστυνομικοί, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης τα ελικόπτερα της αστυνομίας drones, τα οχήματα ρίψης νερού και πτυσσόμενοι φράκτες. Όσοι πλησιάζουν προς το κέντρο θα τους γίνεται έλεγχος ενώ όπου επιχειρηθεί να γίνει συγκέντρωση θα επιβάλλονται πρόστιμα στο πλαίσιο της απαγόρευσης των περιοριστικών μέτρων.

Καιρός: Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες. Εξασθένιση των φαινομένων το απόγευμα, από τα δυτικά. Βροχές και καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 17 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα