back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα. Μέσω της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, κληθείς να σχολιάσει τις σκληρές δηλώσεις Πομπέο εναντίον της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον δεν έχουν αλλάξει κι ότι οι ΗΠΑ την έχουν παροτρύνει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιλύσει το ζήτημα των S-400 και να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις.

Αρνητική στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα είναι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο θα καταλήξουν σε απόφαση την επόμενη εβδομάδα. Παρατείνεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown, κατ’ εξαίρεσιν θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 του μήνα, τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη, που πλέον θα μπορούν να πωλούνται και στα supermarkets. Πρόκειται για συνολικά 110 καταστήματα, όπως δήλωσε στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης – αύριο οι ανακοινώσεις για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας τους. Αντιδρά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, στην πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών από τα supermarkets, κάνοντας λόγο για “άνιση αντιμετώπιση σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων”. Η κυβερνητική πρόθεση είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου, λίγο νωρίτερα, στις 11 του μήνα τα κομμωτήρια.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, που έφτασαν τους 622 – στους 100 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, στους 2.706 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 1882 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 428 στη Θεσσαλονίκη, 334 στην Αττική, 121 στη Λάρισα και 110 στην Πιερία. Τα σημερινά δεδομένα αποτυπώνουν τη μεγάλη διασπορά του κορονοιού το προηγούμενο διάστημα στη χώρα η οποία βρίσκεται εδώ και 27 μέρες σε lockdown, ενώ πάνω από τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας κατεγράφησαν ακριβώς τις τελευταίες 27 ημέρες.

Έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέσω του STAR, προς όλους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μια προσπάθεια που, όπως είπε, κάποιοι υπονομεύουν. Όσον αφορά τις καταγγελίες περί διπλών καταγραφών του ΕΟΔΥ, σημείωσε ότι διαψεύδονται, εκτός από την κυβέρνηση, και από όλους τους κορυφαίους επιστήμονες της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Κατατέθηκε, στο μεταξύ, στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αποζημίωση διπλού ημερομισθίου σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι μετακινούνται εκτός περιφερειακής ενότητας σε πληττόμενα νοσοκομεία.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αφορμή την φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, αλλά και τα δημοσιεύματα για το παράλληλο σύστημα στην καταγραφή κρουσμάτων, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση γεμάτη “Λουδοβίκους” και “Μαρίες Αντουανέτες”. Ζήτησε δε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Οι νεκροί από τον Covid-19, από την έναρξη της πανδημίας, ξεπέρασαν και επισήμως το 1,5 εκατομμύριο σε όλον τον κόσμο ενώ τα κρούσματα ανέρχονται περίπου στα 65 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Σοκ στην Ιταλία, με ρεκόρ θανάτων, που έφτασαν τους 933 το τελευταίο 24ωρο. Οι Ιταλοί, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, θα περάσουν τις γιορτές, από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με απαγόρευση μετακίνησης από τη μια Περιφέρεια στην άλλη. Σε ισχύ και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί, έως τις 7:00 το πρωί την Πρωτοχρονιά. Ανοιχτά μέχρι τις 6:00 το απόγευμα καφέ και εστιατόρια, μέχρι τις 9:00 τα καταστήματα. Μετά τις 7 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στα Λύκεια.

Πυρετός στη Βρετανία για την έναρξη των εμβολιασμών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πιέσεις, την ίδια ώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου, καθώς η σχετική συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου.

Αποζημίωση 312.500 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 έως το 2019, με βάση απόφαση που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Γάλλου Προέδρου, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να την κηρύσσει ως ημέρα εθνικού πένθους.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, ο Ολυμπακός ηττήθηκε από τον ΤΣΣΚΑ με 80-61, σε εξέλιξη Αρμάνι – Παναθηναϊκός στο Μιλάνο. Για το Europa League, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-4 από τη Μπράγκα. Στο 1-1 αυτήν την ώρα, το ματς του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια στην Κύπρο.

Καιρός

Βροχές και καταιγίδες αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων το απόγευμα, από τα δυτικά. Άνεμοι θυελλώδεις έως 9 μποφόρ στο Ιόνιο, με εξασθένιση από το απόγευμα. Στην Αττική, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα