back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, που έφτασαν τους 622 – στους 100 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, στους 2.706 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 1882 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 428 στη Θεσσαλονίκη, 334 στην Αττική, 121 στη Λάρισα και 110 στην Πιερία. Τα σημερινά δεδομένα αποτυπώνουν τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού το προηγούμενο διάστημα στη χώρα η οποία βρίσκεται εδώ και 27 μέρες σε lockdown, ενώ πάνω από τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας κατεγράφησαν ακριβώς τις τελευταίες 27 ημέρες.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μια εβδομάδα, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κατ’ εξαίρεσιν θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 του μήνα, τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη, που πλέον θα μπορούν να πωλούνται και στα supermarkets. Πρόκειται για συνολικά 110 καταστήματα, όπως δήλωσε στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης – αύριο οι ανακοινώσεις για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας τους. Αντιδρά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, στην πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών από τα supermarkets, κάνοντας λόγο για “άνιση αντιμετώπιση σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταρτισθεί και ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης της σταδιακής άρσης του lockdown. Η κυβερνητική πρόθεση είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου, λίγο νωρίτερα, στις 11 του μήνα τα κομμωτήρια. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης, όταν το εμβόλιο είναι εδώ, όπως ξεκαθάρισε χθες και ο Πρωθυπουργός. Στο μεταξύ, μετά από συνεδρίαση δύο ωρών, τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας δεν κατέληξαν σε κάποια κοινή πρόταση για το άνοιγμα τον σχολείων – το θέμα θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέσω του STAR, προς όλους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μια προσπάθεια που, όπως είπε, κάποιοι υπονομεύουν. Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί διπλών καταγραφών του ΕΟΔΥ, σημείωσε ότι διαψεύδονται, εκτός από την κυβέρνηση, και από όλους τους κορυφαίους επιστήμονες της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. “Δεν είμαστε μακριά από το εμβόλιο, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρουμε”, κατέληξε ο υπουργός.

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αφορμή την φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, αλλά και τα δημοσιεύματα για το παράλληλο σύστημα στην καταγραφή κρουσμάτων, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση γεμάτη “Λουδοβίκους” και “Μαρίες Αντουανέτες”. Ζήτησε δε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμοξιολόγων, κάνοντας λόγο για εγκληματικές ενέργειες.

Σοκ στην Ιταλία, με ρεκόρ θανάτων, που έφτασαν τους 933 το τελευταίο 24ωρο – 23.255 τα νέα κρούσματα. Πυρετός στη Βρετανία για την έναρξη των εμβολιασμών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πιέσεις, την ίδια ώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου, καθώς η σχετική συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου. Να οριστεί νωρίτερα ζητεί και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς ιατρικούς οργανισμούς, καλώντας, μάλιστα, την Ελλάδα να παρέμβει άμεσα στην Κομισιόν. Στο μεταξύ, το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας Moderna παρήγαγε αντισώματα τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν για 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ιατρικό περιοδικό.

Συναντήσεις με τους Νίκο Αναστασιάδη και Νίκο Χριστοδουλίδη θα έχει αύριο, στη Λευκωσία, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας – στο επίκεντρο ο συντονισμός Ελλάδας / Κύπρου, ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ζητεί εκ νέου ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Στη Βρετανία, 4 νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή χημικών μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, κοντά στο Μπρίστολ. Δεν έχει διαλευκανθεί το τι οδήγησε στην έκρηξη.

Καιρός

Βροχές και καταιγίδες αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων και από τα δυτικά, το απόγευμα. Άνεμοι θυελλώδεις έως 9 μποφόρ στο Ιόνιο, που κι αυτοί από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην Αττική, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα