back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον «οδικό χάρτη» της σταδιακής επανεκκίνησης της χώρας μετά τη νέα παράταση, έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί, των υφιστάμεων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατ’ εξαίρεση, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, από το υπουργείο Ανάπτυξης .

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη των εμβολίων για τον covid 19 και στην Ευρώπη που αναμένει τα αποτελέσματα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 29 Δεκεμβρίου . Όπως είπε ο κ Πέτσας, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού καθώς μια σειρά από εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου. Διευκρίνισε για ακόμη μία φορά πως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, τόνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Τα δύο εμβόλια της Pfizer & της Monderna τα έχουν κάνει τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί και πριν από έξι μήνες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που έχουν διάφορες παθήσεις και δεν έχει φανεί κάποια σοβαρή παρενέργεια, είπε μιλώντας στον σταθμό μας ο καθηγητής Φαρμακολογίας, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος και πρόσθεσε: Με αυτό το δεδομένο θα λάβουν έγκριση και για τα άτομα που έχουν άλλες σοβαρές παθήσεις. Μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι θα ωφεληθούν, επισήμανε.

Την ίδια ώρα, σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, την αδυναμία της – όπως υποστηρίζει – να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για το θέμα των διπλών καταγραφών των επιδημιολογικών δεδομένων επιρρίπτει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό. «Παρά το δεύτερο lockdown η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση ενός πιθανού τρίτου κύματος», είπε χαρακτηριστικά.

Να αλλάξουμε θέμα…«Τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους», όπως είπε , εγκαινίασε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητστακης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Υπογράμμισε ότι στον πυρήνα του υπό διαβούλευση εθνικού σχεδίου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί προσωπική του δέσμευση, βρίσκεται η έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας από το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στη Βούλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.

Σήμερα στη δίνη της πανδημίας, δηλώνουμε παρόντες, στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια έγραψε στο τουιτερ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φωφη Γεννηματα.

Να στηριχθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν εξοβελιστεί από αυτό, με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά κορονοιού ζήτησε από την κυβέρνηση ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο σεβασμός στο δικαίωμα για πρόσβαση και ποιότητα ζωής, κατακτάται μόνο με πράξεις» τονίζει στο μήνυμά του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η Μάγδα Μπουλούκου θα μας πει περισσότερα…

Τη δυνατότητα να αιτηθούν την ένταξή τους Επιχειρήσεις και ιδιώτες με ενήμερες οφειλές την 30η Σεπτεμβρίου στις τραπεζες σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου ή και τοκοχρεωλυτικών δόσεων -εφόσον αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση – γνωστοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζων. Το σχετικό πρόγραμμα θα υφίσταται μέχρι την 31 Μαρτίου 2021 και για μέγιστη διάρκεια έως 9 μήνες από την ημερομηνία ένταξης.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 99.012 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 276 εκατ. Ευρώ.

O εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως επικεφαλής της νέας υπερ-εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα υπηρετούν συνολικά 17 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για την κακή ποιότητα του αέρα λόγω των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΕ αποχαιρετά «έναν μεγάλο Ευρωπαίο», τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν που έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 94 ετών απο επιπλοκές του κορονοιου. Ομιλία στην μνημη του μεγαλου ηγετη από τον Εμανουελ Μακρόν απόψε στις 21:00 . :«Αφοσιωμένος πολιτικός με δυναμισμό και όραμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γαλλική Προεδρία. Η Γερμανία χάνει «έναν φίλο», δηλώνει η Άγκελα Μέρκελ.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε μεγάλη αποθήκη κοντά στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Για έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.

Και ο καιρός.Νέα επιδείνωση του από σήμερα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους, λόγω νέου βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. Έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο και πλημμύρες στη Ζάκυνθο. Απο το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας Πελοπόννησο και Κρήτη. Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Αττική, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμοί Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα