back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Παράταση τoυ Lockdown στη χώρα τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί έως και αύριο καθώς το επιδημιολογικό φορτίο που παραμένει υψηλό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν αφήνει προς το παρόν παράθυρα αισιοδοξίας.

“Η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας διαδικτυακά στο 31ο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως προς τα σχολεία, είπε ότι “θα τα κρατήσουμε κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί”, ενώ αναφορικά με το λιανεμπόριο επανέλαβε ότι θα ανοίξει σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί. Όπως είπε μόνο τα εποχικά καταστήματα υπάρχει πρόθεση να λειτουργήσουν σύντομα, καθώς δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα πρόσθεσε θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας. Όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προιόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

Προέχει πάντα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών υπογράμμισε στο Greek Economic Summit ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένα τα μέτρα της ΕΕ και το μαξιλάρι των 37 δις, “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περισσότερους πόρους και περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγη ώρα θα επισκεφτεί το Παράτμημα αποθεραπείας και αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα.

Στους 613 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας – 89 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 2.186 τα νέα κρούσματα.

Σημάδια ψυχολογικής κόπωσης, λόγω του παρατεταμένου χρόνου καραντίνας, καταγράφονται στις απόψεις που διατυπώνουν οι πολίτες σε ρεπορτάζ του 9.84.

Συνολικά δέκα κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη μετά από τεστ του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Προγραμματισμένη σύσκεψη σήμερα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στη μία το μεσημέρι έξω από το υπ Παιδέιας με απώτερο στόχο τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σε μία ώρα συμβολική συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων, κηδεμόνων και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία.

Τον ανελκυστήρα για ΑμεΑ, στην Ακρόπολη εγκαινίασε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Ιερός βράχος θα καταστεί προσβάσιμος σε όλους. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού, σχέδιο το οποίο αποτελεί όπως είπε προσωπική του δέσμευση.

Έφυγε από επιπλοκές του κορονοιού ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν σε ηλικία 94 ετών. “Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας και με τη στήριξη του εντάχθηκε στην ευρωπαική οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, ” ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας.

Το «πράσινο φως» αναμένουν τα ευρωπαϊκά κράτη από τον Οργανισμό Φαρμάκων για τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ευρωπαίους ασθενείς με λοίμωξη COVID-19. Πρόκειται για φάρμακα υψηλού κόστους (η τιμή τους κυμαίνεται από 1.000 έως 1.200 ευρώ), τα οποία εφόσον λάβουν τη σχετική έγκριση θα ενταχθούν στο εθνικό πρωτόκολλο κάθε χώρας.

Καιρός:

Βροχές μετά το απόγευμα στην Αττική όπου τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα