back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε παράταση τoυ Lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου φαίνεται να οδηγείται η χώρα, καθώς παρά τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα που ισχύουν ανά την επικράτεια τις τελευταίες εβδομάδες, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Aύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

“Η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας διαδικτυακά στο 31ο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως προς τα σχολεία, είπε ότι “θα τα κρατήσουμε κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί”, ενώ αναφορικά με το λιανεμπόριο επανέλαβε ότι θα ανοίξει σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης παράλληλα με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης να επιταχύνει και το μεταρρυθμιστικό της έργο, προκειμένου η χώρα να καταστεί ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον, με παράλληλη προστασία των θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι προέχει πάντα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών, υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένα τα μέτρα της ΕΕ και το μαξιλάρι των 37 δις, “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περισσότερους πόρους και περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλάς, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο εκτίμησε ότι αν μπορέσει να εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας. Προειδοποίησε, πάντως, ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα αμέσως μετά την κυκλοφορία του εμβολίου, υπό την πίεση της ανάγκης να ανοίξει η οικονομία.

Στους 613 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας – 89 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 2.186 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων 453 στη Θεσσαλονίκη, 375 στην Αττική. 129 κρούσματα στη Λάρισα και 115 στην Πέλλα.

Τον διπλασιασμό του μισθού γιατρών και των νοσηλευτών που μεταβαίνουν εθελοντικά στην Βόρεια Ελλάδα -όπου το σύστημα υγείας ασφυκτιά- για όσο διάστημα θα παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Προγραμματισμένη σύσκεψη σήμερα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στη μία το μεσημέρι έξω από το υπ Παιδέιας με απώτερο στόχο τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Νωρίτερα στις 11 συμβολική συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων, κηδεμόνων και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία.

Σε λίγη ώρα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ, στην Ακρόπολη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου, με τις τροπολογίες για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ και το πλαφόν στην τιμή των τεστ για τον κορονοϊό.

Έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορονοιού ο 94χρονος Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, φλογερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 1974 ως το 1981 προωθώντας εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις.

Τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το έχει παρακάνει σε ό,τι αφορά τις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών χωρικών υδάτων, τόνισε ο Νίκολας Μπερνς, πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα και σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στις ΗΠΑ. “Δεν υπάρχει αμφιβολία πού βρίσκονται τα όρια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”, υπογράμμισε ο κ. Μπερνς από το 31ο Greek Economic Summit. Πρόσθεσε ότι “η Τουρκία έχει γίνει ένας μεγάλος πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ συνολικά και για τις χώρες της ΕΕ”, ενώ δήλωσε ότι ανησυχεί πραγματικά για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Καιρός:

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα στη χώρα, με λίγα χιόνια στα ορεινά και βροχές, σε Ιόνιο, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα ηπειρωτικά της χώρας. Στην Αττική, βροχές μετά το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα