back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Στήριξη των ΑμεΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Τις δράσεις της κυβέρνησης για τους πολίτες με αναπηρίες, παρουσίασε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Βούλας.

Η υφυπουργός τόνισε ότι η δομή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 30% τον τελευταίο χρόνο, έχουν αποκατασταθεί προβλήματα που χρόνιζαν όπως ζητήματα προστασίας και ασφάλειας του χώρου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στις δομές φιλοξενίας και την οικονομική στήριξη των πολιτών με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο περιλαμβάνει:

Την θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού

Την κατάρτιση Εθνικής Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης

Την θεσμοθέτηση Κάρτας Αναπηρίας

Τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης Παροχών Αναπηρίας

και τη δημιουργία νέου προγράμματος στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς για έγκαιρη διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση.

Tην έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας τομεάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, προκάλεσε η παρουσία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και η ανακοίνωση που εξέδωσε στην συνέχεια για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στην Βούλα. Η κ. Φωτίου, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται σε πανικό να «καπελώσει» επικοινωνιακά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

 Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα