back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Να ζει κανείς ή να μη ζει»: Όλος ο Σαίξπηρ online και δωρεάν

Διαβάστε επίσης

Αν και θεωρείται ένας από τους εμβληματικότερους συγγραφείς όλων των εποχών, με τα 38 σωζόμενα θεατρικά του έργα να ασκούν τεράστια επιρροή ακόμη και σήμερα, το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει εις βάθος το έργο του πέραν ίσως της διασημότερης φράσης όλων των εποχών: «Να ζει κανείς ή να μη ζει».

Ακομή και για να κατανοήσουμε το αληθινό βάρος αυτού του διλήμματος (που σήμερα ενδεχομένως μοιάζει ακατανόητο) πρέπει να μελετήσουμε εις βάθος το έργο του, τον τρόπο με τον οποίο γράφτηκε και την εποχή στην οποία δημιουργήθηκε. Οι επιδημικές εκρήξεις της  βουβωνικής πανώλης στα χρόνια που έζησε ο Σαίξπηρ, επηρέασαν ως ένα βαθμό την δραματουργία του και έκλεισαν τα θέατρα για δύο χρόνια! Η ιστορική αυτή σύμπτωση, που έδωσε όμως στον Σαίξπηρ τη δυνατότητα να γράψει μερικά από τα αρτιότερα και διασημότερα δράματά του, κάνει το έργο του να μοιάζει σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Folger Shakespeare Library

Η Folger Shakespeare Library διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή για τον Σαίξπηρ παγκοσμίως, ο απόλυτος φορέας για να τον εξερευνήσετε και τον κόσμο του και εδρέυει στην Ουάσιγκτον. Η Folger Shakespeare Library έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες ψηφιακά και δια ζώσης. Παρέχει απαράμιλλη πρόσβαση σε ένα τεράστιο φάσμα πηγών, από αυθεντικά τεκμήρια έως σύγχρονες ερμηνείες πάντα στην αγγλική γλώσσα. Μέσω της ιστοσελίδας της δίνεται η δυνατότητα να βιώσετε, έστω και ψηφιακά τη δύναμη των παραστάσεων, το θαύμα των εκθέσεων και τον ενθουσιασμό της πρωτοποριακής έρευνας. Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας όλα τα έργα του Σαίξπηρ, να αγοράσετε τα βιβλία ή σε πολλές περιπτώσεις να το απολαύσετε σε ακουστική μορφή.

Επίσης υπάρχει σειρά εεπεξηγηματικών βίντεο για μικρούς και μεγάλους στο καναλι της Folger Shakespeare Library στο Youtube, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και ψηφιοποιημένα αρχεία τεκμηρίων σχετικά με το έργο του Σαίξπηρ.

Ο Σαίξπηρ ανήκει σε όλους. Ο κόσμος του είναι απέραντος. Εξερευνήστε τον…

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα