back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο ή την Παρασκευή οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. “Η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας διαδικτυακά στο 31ο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως προς τα σχολεία, είπε ότι “θα τα κρατήσουμε κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί” ενώ σχετικά με το λιανεμπόριο ανέφερε ότι θα ανοίξει σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

…Ο κ. Μητσοτάκης, από την ίδια διαδικτυακή εκδήλωση, έδωσε σήμα συνεχούς προώθησης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να καταστεί ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον, με παράλληλη προστασία των θέσεων εργασίας.

…Με φόντο την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στη Βρετανία και την έναρξη των εμβολιασμών από την ερχόμενη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, υπογράμμισε ότι “αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας”. Ό κ. Μπουρλά αναφέρθηκε και στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως είπε, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται 200 άνθρωποι και αποκάλυψε τα σχέδια για ακόμα έναν κόμβο της εταιρείας στη συμπρωτεύουσα, στον οποίον θα δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, σημείωσε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

Ξεπέρασαν και πάλι τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας, φθάνοντας τους 613 – 89 οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, στους 2.606 από την αρχή της πανδημίας – 2.186 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων 453 στη Θεσσαλονίκη, 375 στην Αττική. Πολύ ψηλά και η Λάρισα, με 129 κρούσματα, η Πέλλα με 115, η Ημαθία με 86 και η Καβάλα με 65.

Τον διπλασιασμό του μισθού των γιατρών και των νοσηλευτών για όσο καιρό παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Β. Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεταβαίνουν εθελοντικά στη Β. Ελλάδα. Διαδικτυακό μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους δικούς μας ανθρώπους φέτος τα Χριστούγεννα, είναι η υπευθυνότητα, για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου, με τις τροπολογίες για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ και το πλαφόν στην τιμή των τεστ για τον κορονοϊό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το έχει παρακάνει σε ό,τι αφορά τις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών χωρικών υδάτων, τόνισε ο Νίκολας Μπερνς, πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα και σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στις ΗΠΑ. “Δεν υπάρχει αμφιβολία πού βρίσκονται τα όρια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”, υπογράμμισε ο κ. Μπερνς από το 31ο Greek Economic Summit. Πρόσθεσε ότι “η Τουρκία έχει γίνει ένας μεγάλος πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ συνολικά και για τις χώρες της ΕΕ”, ενώ δήλωσε ότι ανησυχεί πραγματικά για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξωθήσει σε παραίτηση τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρομάνο, δηλώνοντας ότι το κόμμα αίρει την εμπιστοσύνη του προς τον ίδιο, με κατηγορίες για απροθυμία επιβολής της πολυφωνίας στα ΜΜΕ. Την απόσυρση της εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο του ΕΣΡ ανακοίνωσε και η Ελληνική Λύση. “Θα παραιτηθώ όταν αισθανθώ ότι δεν έχω κάτι άλλο να δώσω”, αντέτεινε ο κ. Κουτρομάνος, αφήνοντας αιχμές περί παροτρύνσεων για πολιτικές παρεμβάσεις. Οξύτατη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, που κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμένει, όπως είπαν,”αμετανόητος”, στην επιβολή λογοκρισίας και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας τα γεγονότα για τη διανομή των τηλεοπτικών αδειών.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Παράταση του μερικού lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ. Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά και κατά το διάστημα αυτό.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Καιρός

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, με λίγα χιόνια στα ορεινά. Κύριο χαρακτηριστικό οι βροχές, σε Ιόνιο, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα ηπειρωτικά της χώρας, με καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι νότιοι έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και ανατολικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, βροχές μετά το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα