back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο ή την Παρασκευή οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου “Η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ “Παγκόσμιοι Ηγέτες”. Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς. Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για το άνοιγμα των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, όπως είπε, θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης πώλησης των συγκεκριμένων ειδών από τα supermarket.

Ξεπέρασαν και πάλι τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας, φθάνοντας τους 613 – 89 οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, στους 2.606 από την αρχή της πανδημίας – 2.186 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων 453 στη Θεσσαλονίκη, 375 στην Αττική. Πολύ ψηλά και η Λάρισα, με 129 κρούσματα, η Πέλλα με 115, η Ημαθία με 86 και η Καβάλα με 65.

Τον διπλασιασμό του μισθού των γιατρών και των νοσηλευτών για όσο καιρό παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Β. Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί αύριο. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεταβαίνουν εθελοντικά στη Β. Ελλάδα. Συνέστησε υπομονή και τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι “εδώ” και θα μας βγάλει σύντομα από τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε. Διαδικτυακό μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους δικούς μας ανθρώπους φέτος τα Χριστούγεννα, είναι η υπευθυνότητα, για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου.

“Αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας”, τόνισε, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, για τον οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι “είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση στην πανδημία”.

Aντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία, μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer. Προτεραιότητα θα δοθεί στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και όσους εργάζονται εκεί. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών. “Οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες έγκρισης, είναι ασφαλέστερες”, αντέτεινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, που αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου και αυτό της Μoderna μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Στις 5 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Βέλγιο, την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, κατόπιν εντολής Πούτιν, με αρχή από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για το πλαφόν στα τεστ για τον κορονοϊό – στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό, 10 για το rapid test. Πλαφόν και στις συνοδές υπηρεσίες των τεστ κορονοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων, με νέα σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει, καθώς, όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής. “Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον κ. Τσίπρα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει «αποκάλυψη», μια σύμβαση η οποία έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εδώ και 6 μήνες και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ. Που καταλήγει, σημείωσε ο κ. Πέτσας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών COVID-19.

…Στο μεταξύ, την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αθανάσιο Κουτρομάνο, ήρε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, “για την απροθυμα του”, όπως υποστηρίζει, “να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εξασφαλιστεί η πολυφωνία”. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, “μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σαν να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα”.

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 14 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Παρελθόν και από το κόμμα Fidesz ο πρώην ευρωβουλευτής, Γιόζεφ Σάγιερ, που συνελήφθη καθώς συμμετείχε σε gay ερωτικό πάρτυ στις Βρυξέλλες, με ναρκωτικά. Οι πράξεις του είναι “απαράδεκτες”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, και πρώην στενός του φίλος, Βίκτορ Όρμπαν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Καιρός

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, με λίγα χιόνια στα ορεινά. Κύριο χαρακτηριστικό οι βροχές, σε Ιόνιο, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα ηπειρωτκά της χώρας, με καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι νότιοι έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και ανατολικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, βροχές μετά το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα