back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοιού των Pfizer και BioNTech. Όπως δήλωσε στο sky news ο υπ υγείας Ματ Χάνκοκ, κάνοντας λόγο για φανταστικά νέα, η χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 την ερχόμενη εβδομάδα.

Μείωση κατά 27% των κρουσμάτων καταγράφει μετά από αρκετές εβδομάδες ανοδικών τάσεων για τη χώρα μας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μιλάει για 12.913 περιπτώσεις μολύνσεων σε αναλογία 1.239 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό κατά 13% μειώθηκαν τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 40% των νέων παγκόσμιων κρουσμάτων καθώς και το 50% του αριθμού των νέων θανάτων παγκοσμίως.

Αλλαγή σεναρίων μέρα με την ημέρα για τον τρόπο της άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα ενόψει Χριστουγέννων. Την προσεχή Παρασκευή οι κυβερνητικές αποφάσεις καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή οι ειδικοί εκτιμούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στο Δεκέμβριο.

Αυξημένα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες τα κρούσματα στη χώρα τα οποία χθες έφτασαν τα 2.199. Η αντοχή του συστήματος υγείας παραμένει το μεγάλο στοίχημα, λόγω του μεγάλου αριθμού των διασωληνομένων που φτάνουν τους 596. Άλλοι 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους και μία 59χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα.

«Η καθυστέρηση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων είναι μεγάλη. Και αυτό γιατί το lockdown ξεκίνησε με μεγάλη διασπορά, με αποτέλεσμα τώρα να είναι δύσκολο να μαζευτεί και να χρειάζεται εβδομάδες προκειμένου να γίνει αυτό, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μετά τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους, σε στρατόπεδο στην Τρίπολη στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μεταφέρθηκε χθες σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19.

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη Λέσβο από θάλασσα και αέρα με τη συμμετοχή δύο πλωτών του Λιμενικού, ενός σκάφους της Frontex και ενός ελικοπτέρου Super Puma. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 32 ενώ αγνοούνται δύο άνθρωποι.

Πραγματοποιείται σήμερα νέα πληρωμή του επιδόματος 534 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σε 2.481έναν δικαιούχους.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για το Νοέμβριο, καθώς και των δηλώσεων για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Ύφεση πάνω από το 7,9% στη χώρα μας για το 2020 προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, λόγω της πανδημίας. Στο 10,1% την προσδιορίζει, από την πλευρά του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Βολές του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, κατά της Τουρκίας, στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η Άγκυρα εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Χαρακτήρισε προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και σε σχέση με τους ρωσικούς S – 400. Την ικανοποίησή του για τη θέση Πομπέο εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Τη λύπη του που, όπως είπε, “οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, στηρίζοντας τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”, εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια σε συνεργασία εταιρεία βιοτεχνολογίας επιχειρούν να παρασκευάσουν ένα σπρέι για τη μύτη που θα προστατεύει από την COVID-19, στηριζόμενοι στην αρχή της γονιδιακής θεραπείας. Η μέθοδος αυτή θα μπορεί να προστατεύει από τον νέο κορονοϊό για περίπου έξι μήνες με μία μόνο δόση.

Καιρός:

Συννεφιά σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα