back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Την προσεχή Παρασκευή ανακοινώνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για το πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυξημένα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες τα κρούσματα στη χώρα τα οποία χθες έφτασαν τα 2.199. Η αντοχή του συστήματος υγείας παραμένει το μεγάλο στοίχημα, λόγω του μεγάλου αριθμού των διασωληνομένων που φτάνουν. Άλλοι 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους και μία 59χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα.

Τα δεδομένα των επόμενων δύο ημερών θα είναι καθοριστικά για την ημερομηνία που θα ανοίξουν λιανεμπόριο και εποχικά καταστήματα ενόψει εορτών, ενώ φαίνεται ότι απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στο Δεκέμβριο, κυρίως Γυμνάσια και Λύκεια. Αβέβαιο και το άνοιγμα των δημοτικών. Πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα να ανοίξει η εστίαση μέσα στις γιορτές.

Μείωση κατα 27% των κρουσματων καταγραφει μετά από αρκετες εβδομαδες ανοδικών τάσεων για τη χώρα μας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μιλάει για 12.913 περιπτωσεις κρουσμάτων σε αναλογια 1.239 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό κατά 13% μειώθηκαν τα κρούσμα τα σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα.

Κατηγορηματικός ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα, εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης . Όπως είπε εάν και σήμερα ξαναδούμε έναν αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων, σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το lockdown, δεν παρεμποδίζει την μετάδοση και μάλιστα θα φανεί ότι κάτι χειροτέρεψε.

Συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καθώς στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα. Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορονοϊό, εντοπίστηκαν κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό.

Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μεταφέρθηκε χθες σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αισιόδοξος ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να βγει νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα εναντίον του στιγματισμού των ασθενών με κορονοϊό, λόγω του φόβου που αναδύεται στη διάρκεια μιας πανδημίας.

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19. Στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ. 10 ευρώ θα στοιχίζει το rapid test.

Μερικές ημέρες μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, ειδικοί φοβούνται πως οι μετακινήσεις που έκαναν εκατομμύρια Αμερικανοί για να την περάσουν με τις οικογένειές τους θα προκαλέσει «εκτίναξη των κρουσμάτων προς τα πάνω που θα προστεθεί σε αυτή που καταγραφόταν ήδη»,

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη Λέσβο από θάλασσα και αέρα με τη συμμετοχή δύο πλωτών του Λιμενικού, ενός σκάφους της Frontex και ενός ελικοπτέρου Super Puma. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 32 και αγνοούνται δύο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για το Νοέμβριο, καθώς και των δηλώσεων για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Βολές του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, κατά της Τουρκίας, στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η Άγκυρα εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Χαρακτήρισε προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και σε σχέση με τους ρωσικούς S – 400. Την ικανοποίησή του για τη θέση Πομπέο εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Τη λύπη του που, όπως είπε, “οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, στηρίζοντας τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”, εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ύφεση πάνω από το 7,9% στη χώρα μας για το 2020 προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, λόγω της πανδημίας. Στο 10,1% την προσδιορίζει, από την πλευρά του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Καιρός:

Συννεφιά σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα