back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Τις όποιες αποφάσεις θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την προσεχή Παρασκευή. Αυξημένα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες τα κρούσματα στη χώρα, ασφυκτιούν οι ΜΕΘ με 596 διασωληνωμένους ασθενείς ενώ άλλοι 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους και μία 59χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα.

Τα δεδομένα των επόμενων δύο ημερών θα είναι καθοριστικά για την ημερομηνία που θα ανοίξουν λιανεμπόριο και εποχικά καταστήματα ενόψει εορτών ενώ φαίνεται ότι απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στο Δεκέμβριο, κυρίως Γυμνάσια και Λύκεια. Αβέβαιο και το άνοιγμα των δημοτικών. Πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα να ανοίξει η εστίαση μέσα στις γιορτές.

Στα 2.199 το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα, 538 στη Θεσσαλονίκη και 413 στην Αττική – 112 κρούσματα στη Λάρισα – Στους 596 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μέχρι στιγμής συμπτώματα κι ότι ο γιος του και η σύζυγός του είναι αρνητικοί. Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μεταφέρθηκε χθες σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αισιόδοξος ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να βγει νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα εναντίον του στιγματισμού των ασθενών με κορονοϊό, λόγω του φόβου που αναδύεται στη διάρκεια μιας πανδημίας.

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19 – στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ. 10 ευρώ θα στοιχίζει το rapid test.

Περισσότεροι από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, η χώρα επιβεβαίωσε πάνω από 180.000 νέα κρούσματα.

Επείγουσες προετοιμασίες για διανομή έως το Σαββατοκύριακο εμβολίων κατά της COVID-19 στη Μεγάλη Βρετανία, στα σημεία όπου θα γίνεται ο εμβολιασμός, έχει ξεκινήσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις, όπως γράφει η Daily Telegraph.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για το Νοέμβριο, καθώς και των δηλώσεων για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Eπίθεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, κατά της Τουρκίας, στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η Άγκυρα εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και αναφορικά με τους ρωσικούς S – 400. Την ικανοποίησή του για τη θέση Πομπέο εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Τη λύπη του που, όπως είπε, “οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, στηρίζοντας τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”, εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ύφεση πάνω από το 7,9% στη χώρα μας για το 2020 προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, λόγω της πανδημίας. Στο 10,1% την προσδιορίζει, από την πλευρά του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Μειωμένες κατά 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είναι οι ροές από τα πέντε νησιά του Αιγαίου, το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τον κυβερνήτη στην πολιτεία Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δύο μελών της Γερουσίας, επαναλαμβάνοντας τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του ότι σημειώθηκε εκτενής νοθεία.

Καιρός:

Συννεφιά σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα