back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον νέο οδικό Χάρτη για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων την ώρα που τα κρούσματα χθες παρουσίασαν πάλι αύξηση και το σύστημα υγείας μετράει τις αντοχές του στις ΜΕΘ. Ερώτημα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, καθώς πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

Στα 2.199 το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα, 538 στη Θεσσαλονίκη και 413 στην Αττική – 112 κρούσματα στη Λάρισα – 111 ασθενείς κατέληξαν. Στους 596 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Νεκρή από κορονοϊό 59χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Δράμας. Πρόκειται για τη δεύτερη νοσηλεύτρια που χάνει τη ζωή της από την πανδημία στη Δράμα.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Περιφερειάρχης Ατικής, Γιώργος Πατούλης. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μέχρι στιγμής συμπτώματα κι ότι ο γιος του και η σύζυγός του είναι αρνητικοί. Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μεταφέρθηκε χθες σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αισιόδοξος ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να βγει νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα εναντίον του στιγματισμού των ασθενών με κορονοϊό, λόγω του φόβου που αναδύεται στη διάρκεια μιας πανδημίας.

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19 – στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ. 10 ευρώ θα στοιχίζει το rapid test.

Περισσότεροι από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, καταγραφηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Το ίδιο διάστημα, η χώρα επιβεβαίωσε πάνω από 180.000 νέα κρούσματα.

Eπίθεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, κατά της Τουρκίας, κατά τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η Άγκυρα εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και αναφορικά με τους ρωσικούς S – 400. Την ικανοποίησή του για τη θέση Πομπέο εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Τη λύπη του που, όπως είπε, “οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, στηρίζοντας τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”, εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επιτέθηκε, δε, τόσο κατά των ΗΠΑ όσο και κατά της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι “η Γερμανία είναι ο μόνος τίμιος διαμεσολαβητής”.Τη δέσμευσή του για ενδυνάμωση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε, από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ύφεση πάνω από το 7,9% στη χώρα μας για το 2020 προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, λόγω της πανδημίας. Στο 10,1% την προσδιορίζει, από την πλευρά του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Πέντε νεκρούς – μεταξύ των οποίων ένα βρέφος εννέα μηνών – και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός του αυτοκινήτου που χθες το απόγευμα έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο. Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Καιρός:

Συννεφιά σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα