back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

I’ m positive 2020 στη Στέγη

Διαβάστε επίσης

Για τρίτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μιλούν για τη διαφορετικότητα, την ορατότητα και την αποδοχή σε μία ανοιχτή συζήτηση, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στέλνοντας το μήνυμα «Αποδέχομαι σημαίνει αγαπώ, ακούω, αντιλαμβάνομαι, συναισθάνομαι και κατανοώ».

Η συζήτηση κάνει πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, σήμερα 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα AIDS στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι ιστορίες

Στο φετινό I’m Positive, πρωταγωνιστεί η αποδοχή, μέσα από πέντε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν με ή χωρίς τον HIV. Ο Μιχάλης και ο Γιώργος, ένα ομόφυλο ζευγάρι, μιλούν για υιοθεσία και αναδοχή. Ο Μάριος, ένας οροθετικός, πρώην χρήστης ουσιών, μιλάει για την αποδοχή από την κοινωνία. Ο Γιώργος και οι γονείς του για την αποδοχή της οικογένειας. Η Ερωφίλη, μιλάει για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την ταυτότητα φύλου. Ο Olamide, ένας Νιγηριανός που έφυγε από το σπίτι του επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διώχθηκε από τη χώρα του επειδή εργαζόταν για την υποστήριξη ατόμων με HIV, μιλάει για το στίγμα στη δική του κοινωνία.

Στη συζήτηση συμμετέχει και o καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας. Η εμπειρία του με τον HIV ξεκινάει με την εξειδίκευση του σε νοσοκομεία στην Αμερική, ακολουθεί με τη μεταδιδακτορική του εργασία για τις μεταβολικές διαταραχές που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV και συνεχίζει με την επαγγελματική του διαδρομή ως καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και Ειδικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα