back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τα εμβόλια που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον covid 19 θα είναι απολύτως ασφαλή, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση, ξεκαθάρισε αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Νωρίτερα, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του COVID-19 σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθώς τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές επιβεβαιώνουν αποτελεσματικότητα που φθάνει το 94%. Η Pfizer έχει ήδη καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση.

Στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα βγει σταδιακά από την καραντίνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αν και ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε οριακά καλύτερη την κατάσταση -καθώς υπάρχει μείωση στα κρούσματα αλλά και ενδείξεις ότι σταδιακά μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ- τόνισε ότι η άρση του LOCKDOWN θα γίνει με δεδομένα και όχι με ημερομηνίες.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν από τα τέλη του έτους». «Ο στόχος είπε είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο».

«Ποτέ ως επιτροπή δεν αμφισβητήσαμε την ακρίβεια των στοιχείων που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Εξεπλάγην όταν διάβασα περί δύο μητρώων» είπε μιλώντας στον Αντ1 ο λοιμωξιολόγος Νικος Σύψας, αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα το οποίο διέψευσε τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και ο Νικος Χαρδαλιάς.

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμοξιολογων. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ομολογία ενοχής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο Ανδρεας Ξανθός.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ και η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στον πρωθυπουργό κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν – όπως υποστηρίζει- στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα θα πραγματοποιηθεί στις 6 η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Εξήλθε από το Νοσοκομείο σήμερα στις 15:45, μετά από νοσηλεία δώδεκα ημερών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών, την απόφαση της Ομοσπονδίας των Εφοριακών με βάση την οποία είχαν προκηρυχθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, κάθε μέρα από τις 15:00 έως τις 19:00.

Οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (79%) δεν συμμετείχαν στην Black Friday σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου. Το εύρημα αυτό τεκμηριώνει τη δυσκολία υλοποίησης της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας με τα καταστήματα κλειστά. Από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Black Friday η πλειονότητα αξιοποίησε ως κανάλι προώθησης τα κοινωνικά δίκτυα (49%) αλλά και την ιστοσελίδα της επιχείρησης (31%) η οποία μετατρέπεται, λόγω της κατάστασης, σε ένα ιδιότυπο marketplace σύνδεσης με τους πελάτες.

Την έλλειψη προόδου στα ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αγκελα Μέρκελ. Η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου έρχεται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν επί θεμάτων εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ο οποίος, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ανέφερε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αναμενόμενη εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη διπλή ανάπλαση.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές αύριο στην Αττική κυρίως τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμοί Κελσίου . 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα