back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τη διαδικασία έγκρισης με ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο ξεκινά η Moderna για το εμβόλιο κατά του κορονοιου καθώς σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές επιβεβαιώνουν αποτελεσματικότητα που φθάνει το 94%. Να θυμίσουμε ότι η Pfizer έχει ήδη καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση.

Τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού θα χορηγηθούν στους Αμερικανούς πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζαρ.

Στο θέμα των εμβολίων αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Τα εμβόλια που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι απολύτως ασφαλή, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση, ξεκαθάρισε . «Ελπίζουμε ότι προς το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα βγει σταδιακά από την καραντίνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αν και ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε οριακά καλύτερη την κατάσταση -καθώς υπάρχει μείωση στα κρούσματα αλλά και ενδείξεις ότι σταδιακά μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ- τόνισε ότι η άρση του LOCKDOWN θα γίνει με δεδομένα και όχι με ημερομηνίες.

«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο», είπε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους». Στόχος μας είναι να γίνονται το μήνα στην Ελλάδα 2.107.000 εκατ. εμβολιασμοί. Mέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος εκτίμησε ότι σε 5 μήνες από την έλευση του εμβολίου στη χώρα, θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.Εν τω μεταξύ το πρώτο ελληνικό test αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊο είναι γεγονός και αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική/ερευνητική κοινότητα.

«Ποτέ ως επιτροπή δεν αμφισβητήσαμε την ακρίβεια των στοιχείων που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Εξεπλάγην όταν διάβασα περί δύο μητρώων» είπε μιλώντας στον Αντ1 ο λοιμωξιολόγος Νικος Σύψας, αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα το οποίο διέψευσε τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και ο Νικος Χαρδαλιάς.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν για το θέμα ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμοξοιλογων. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ομολογία ενοχής».

Και το ΚΙΝΑΛ παρενεβη στο θεμα με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στον πρωθυπουργό κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν – όπως υποστηρίζει- στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα θα πραγματοποιηθεί στις 6 η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή δίνεται έμφαση στις ΜΕΘ, σε απλές κλίνες είμαστε καλά γιατί υπάρχει μια επιπέδωση των ασθενών ανά ημέρα τόνισε από τις Σερρες μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9 84 ο Δημήτρης Πύρρος, γιατρός Διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Απέκλεισε κατηγορηματικά το άνοιγμα της αγοράς στις 7 Δεκέμβριου η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον Αθήνα 984 η κυρία Παγώνη επεσήμανε ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα και ότι τα νούμερα είναι υψηλά παρά το lockdown.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει επαναλειτουργήσουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες.

Υπέρ της άρσης του lockdown ανά περιοχή και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τάχθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 28.100 ευρώ, επιβλήθηκαν κατά του ελέγχους της προηγούμενης εβδομάδας στην αγορά, εκ των οποίων 26.100 ευρώ, αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19.

Σήμερα οι πρώτες πληρωμές ύψους 9,9 εκατ. ευρώ της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην επιδότηση 42.449 δανείων και 26.059 δικαιούχων. Πρόκειται για δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών, την απόφαση της Ομοσπονδίας των Εφοριακών με βάση την οποία είχαν προκηρυχθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αυριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, κάθε μέρα από τις 15:00 έως τις 19:00. Οι εφοριακοί είχαν προχωρήσει στη λήψη αυτής της απόφασης, μετά την ανακοίνωση από το Yπουργείο Οικονομικών για διεύρυνση του ωραρίου τις απογευματινές ώρες, για λόγους μείωσης του συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας .

Λάθη και αστοχίες των αρμοδίων, με συνέπεια την ταλαιπωρία 80.000 συνταξιούχων που είναι δικαιούχοι αναδρομικών και αυξησεων εντοπίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Μεταξυ άλλων δεν δόθηκε καμία αύξηση στο Δημόσιο σε προσωρινές συντάξεις που εκκρεμούν από το 2016.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών θα αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν αναφορικά με την Τουρκία ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο τονίζοντας ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Μασσαλία για τον κρίσιμο αγώνα της Τρίτης με την Μαρσέιγ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λικ. Περισσότερα από τον Απόστολο Βαξεβανέλλη

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές αύριο στην Αττική κυρίως τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμοί Κελσίου . 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα