back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, 98 είναι οι νεκροί του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 2321 από την αρχή της πανδημίας.

603 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωλημένοι. 1193 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά 247 στην Αττική και 235 στη Θεσσαλονίκη, Ακολουθούν Δράμα, Λάρισα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

“Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού’’ τόνισε μιλώντας στην Δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προειδοποίησε ότι ‘’μια βεβιασμένη άρση της καραντίνας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερη υποτροπή της πανδημίας’’.

Το lockdown λήγει τυπικά στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο, το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά και υπό προϋποθέσεις και μόνο εφ’ όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όσο συνεχίζεται το lockdown, θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παράταση του lock down με παράλληλα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων που πλήττονται προτείνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 150 ασθενείς covid μεταφέρονται σταδιακά για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί, προκειμένου να αποσυμπιεστούν τα Δημόσια Νοσοκομεία Αναφοράς της συμπρωτεύουσας.

Στην Πάτρα, η λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, θα πραγματοποιηθεί αύριο κεκλισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο.

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση των εμβολίων για τον κορωνοϊό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Time. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αδειοδοτηθούν τα εμβόλια των εταιρειών Biontech, Pfizer και Moderna.

Διαφορετική ήταν φέτος η 22η τελετή της απονομής των θεατρικών βραβείων ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, καθώς πραγματοποιήθηκε από τη διαδικτυακή πύλη του θεσμού. Απονεμήθηκαν συνμολικά 26 βραβεία σε 8 παραστάσεις. Το βραβείο καλύτερης παράστασης απέσπασε η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Αγορίτσα Οικονόμου, αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον «Πατέρα».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Θα εκταμιευτούν επίσης και τα χρήματα για την επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στους δικαιούχους του προγράμματος «Γέφυρα».

Το έκτακτο επίδομα που δεν είχαν λάβει τον Απρίλιο του 2019 θα δουν αύριο και την Τρίτη στους λογαριασμούς τους 105.818 χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι πιστώσεις θα πραγματοποιηθούν στους δικαιούχους, χωρίς να έχει προηγηθεί αίτηση από τους ίδιους. Τελευταία μέρα αύριο προκειμένου οι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Αύριο από το κοιμητήριο Ζωγράφου η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Παϊκου. Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Α984, επί σειρά ετών συνεπής στο ραντεβού του με το κοινό στα ερτζιανά, υπηρέτησε τον σταθμό της πόλης και από τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος. Επί 25 χρόνια είχε την ευθύνη της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», ενώ παράλληλα δίδασκε στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας.

Στο 6ο Δημοτικό διαμέρισμα θα βρίσκονται από τις επτά και μισή το πρωί αύριο τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων για μια ακόμη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης αυτή τη φορά στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, στην Κυψέλη.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ… Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: 2 – 1 τελικό

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 1 , Λαμία-ΠΑΟΚ: 0 – 2

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ:1 – 2

Και ο καιρός

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά από αύριο σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Στην Αττική νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους πολύ ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στην πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα και θα πνέουν τοπικά έως και 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13,6 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα