back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, 98 είναι οι νεκροί του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 2321νας από την αρχή της πανδημίας.

603 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωλημένοι. 1193 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά 247 στην Αττική και 235 στη Θεσσαλονίκη, Ακολουθούν Δράμα, Λάρισα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

“Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού” τόνισε μιλώντας στην Δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προειδοποίησε ότι “μια βεβιασμένη άρση της καραντίνας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερη υποτροπή της πανδημίας”.

Το lockdown λήγει τυπικά στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο, το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά και υπό προϋποθέσεις και μόνο εφ’ όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Παράταση του lock down με παράλληλα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων που πλήττονται προτείνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διπλή καταγραφή κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ πυροδότησαν νέα πολιτική αντιπαράθεση. “Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας που σκοπίμως ή από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων” χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα ο ΕΟΔΥ. “Συνεχίζουμε τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα μάχης”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς. Για “διακίνηση ψευδών ειδήσεων και αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων που βλάπτουν την κοινή προσπάθεια” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ξεκαθαρίζει ότι “υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων”.

Εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη και διαστρέβλωση στοιχείων ζήτησε με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι θα πρέπει να δοθούν στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής ειδικών.

Στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 150 ασθενείς covid μεταφέρονται σταδιακά για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί, προκειμένου να αποσυμπιεστούν τα Δημόσια Νοσοκομεία Αναφοράς της συμπρωτεύουσας.

Στην Πάτρα, η λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, θα πραγματοποιηθεί αύριο κεκλισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο.

Αύριο από κοιμητήριο Ζωγράφου η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Παϊκου. Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Α984, επί σειρά ετών συνεπής στο ραντεβού του με το κοινό στα ερτζιανά, υπηρέτησε τον σταθμό της πόλης και από τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος. Επί 25 χρόνια είχε την ευθύνη της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», ενώ παράλληλα δίδασκε στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ… Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: 2 – 1 τελικό

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 1 , Λαμία-ΠΑΟΚ: 0 – 2

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ:1 – 2 στο 76’’

Και ο καιρός

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά από αύριο σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Στην Αττική νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους πολύ ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στην πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα και θα πνέουν τοπικά έως και 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. …. Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις δέκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα