back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η μεταφορά ασθενών θετικών στον κορωνοϊό από δημόσια νοσοκομεία της πόλης σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σταδιακά από δημόσια νοσοκομεία, βάσει σχεδιασμού, περισσότεροι από 150 ασθενείς με COVID για απλή νοσηλεία.

Παντελώς άδικα και αβάσιμα, χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα δημοσιεύματα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ που κάνουν λόγο και για δυσαρέσκεια από πλευράς του ίδιου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. «Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook ο κ. Χαρδαλιάς.

“Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων” το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

«Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής με αποτέλεσμα την μη αληθή αποτύπωση των κρουσμάτων», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων θα πραγματοποιηθεί , σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο αυριανός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία στον ιερό ναό αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών έξω από την εκκλησία.

Συνεχίζονται από την Ελληνική Αστυνομία οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες, Σάββατο πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.184 έλεγχοι, από τους οποίους οι 6.148 στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.749 παραβάσεις και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο πλοίο των οποίων έγινε έφοδος πειρατών στη Νιγηρία. Οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες, από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, ένα εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε εξέλιξη βρίσκονται επαφές με τους πειρατές για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών.

Κυριακή καθαριότητας σήμερα σε Μεταξουργείο, Ψυρρή και Κεραμεικό από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Να περπατάς στις γειτονιές της Αθήνας και να είναι καθαρές, περιποιημένες. Όλες. Αυτό είναι το στοίχημα και η καθημερινή προσπάθειά μας” γράφει στο Facebook ό δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ… Στο ημίχρονο: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0 Στις πέντε: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα. Πέντε και τέταρτο: Λαμία-ΠΑΟΚ και στις επτά και μισή: Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Μεταβολή παρουσιάζει από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Τοπικές βροχές και στην Αττική, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα