back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιθανή παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί για τις επόμενες 7 με 14 ημέρες.

Συνολικά 18 περιοχές είναι επιβαρυμένες, με την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ανησυχούν περισσότερο τους επιστήμονες.

Αναφορικά με τα κρούσματα, εμφανίζονται μειωμένα, ωστόσο αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό, από τον αναμενόμενο.

«Πρόωρη» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τη συζήτηση για την άρση του lockdown, με πληροφορίες να μιλούν για παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ανοικτό και το ενδεχόμενο για διαφορετικές ταχύτητες στην άρση των περιορισμών, αναλόγως της επιδημιολογικής επιβάρυνσης της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην προσπάθεια για περιορισμό της πανδημίας.

«Επικρατέστερο σενάριο είναι το απαγορευτικό να παραμείνει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση, ίσως, τα σχολεία» αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των συζητήσεων που γίνονται. Διαυγέστερη εικόνα αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας και με βάση αυτά θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι. Αν υπάρχει κάθετη πτώση των κρουσμάτων θα ανάψει το πράσινο φως για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 7 Δεκεμβρίου, διαφορετικά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν και αυτά κλειστά έως τις 14 Δεκεμβρίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα