back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Τριανταφυλλίδης στον Αθήνα 9.84: “Ενημέρωση των πολιτών από ανεξάρτητους επιστήμονες για τον εμβολιασμό, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα διστακτικότητας”

Διαβάστε επίσης

“Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν από ανεξάρτητους επιστήμονες, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα διστακτικότητας που υπάρχουν αναφορικά με τον εμβολιασμό” τόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση.

Όπως επισήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης “σε αυτή την άρνηση έχουν συμβάλει και οι εταιρείες, οι οποίες φέρουν ευθύνες” και εξήγησε ότι “αυτή τη στιγμή η Ρωσία και η Κίνα έχουν εγκρίνει τη χρήση εμβολίου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των αποτελεσμάτων. Η AstraZeneca ανακοίνωσε αποτελέσματα προκαταβολικά. Η Pfizer και η Moderna ανακοίνωσαν αποτελέσματα χωρίς να έχουν δοκιμαστεί σε ασυμπτωματικούς. Γιατί τόση βιασύνη” διερωτήθηκε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Και πρόσθεσε: “Πρέπει να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα όλων των εταιρειών και να είναι προσβάσιμα σε όλους. Αυτή τη στιγμή εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι από 90% έως 95%, πολύ μεγάλη. Ανεξάρτητοι ερευνητές αξιολόγησαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και δημοσίευσαν σε έγκυρα περιοδικά, ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι γύρω στο 85 %”.

“Πολλοί άνθρωποι διερωτούνται πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εννέα με δέκα μήνες, ολοκληρώθηκε εμβόλιο, την ώρα που χρειάζονται τέσσερα – πέντε χρόνια. Η Γενετική έχει κάνει τεράστια άλματα και η τεχνολογία έχει προχωρήσει με αστρονομικούς ρυθμούς” σημείωσε .

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε ότι “οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν από ανεξάρτητους επιστήμονες, ότι τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, για να εξαλειφθούν φαινόμενα διστακτικότητας “.

“Απαιτείται εμβολιασμός, ο οποίος μαζί με τη φυσική ανοσία πρέπει να φτάσουν σε ποσοστό  70% του πληθυσμού, για να έχουμε ανοσία αγέλης και να επανέλθουμε πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι στην κανονικότητα” κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα