back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέο θλιβερό ρεκόρ με 121 νεκρούς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 606 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 1747 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από αυτά: 273 εντοπίστηκαν στην Αττική και 486 στη Θεσσαλονίκη. 90 στην Πιερία, 79 στη Λάρισα, 73 στην Πέλλα. Ακολουθούν Σέρρες, Δράμα και Κοζάνη.

Έκκληση στους πολίτες για υπομονή και μια παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘’Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο, ωστόσο πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού. Θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί’’ είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο statuς fm και ξεκαθάρισε ότι ‘’τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει»

Να μείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες μέχρι τα Χριστούγεννα, ζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα.

Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών. Χθες πραγματοποιήθηκαν 65.970 έλεγχοι, κατά την διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 488.600 ευρώ σε 1654 παραβάτες. Σε δύο επιχειρήσεις κυρώθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

Ξεκινάει από τη Δευτέρα η καταβολή της επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ελέγξει περί τις 100.000 αιτήσεις από το σύνολο των περίπου 160.000 που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα που είχε δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

14 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Το δίκτυο που ήταν χωρισμένο σε δύο υποομάδες μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία και με βάση σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Γαλατσίου ή το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας τα διακινούσε στο κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αθήνα 9.84 αποχαιρετά τον δημοσιογράφο, ιδρυτικό στέλεχος και πρώην Διευθυντή Προγράμματος, Βασίλη Πάικο. Διετέλεσε επί 25τια επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Σε τακτική βάση υλοποιούνται- με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα- οι επιχειρήσεις αντιγκράφιτι του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Σειρά είχε η 4η Δημοτική Κοινότητα, στον Λόφο Κολωνού και στην Πλατεία Λαού. «Όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται, το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, πίσω από εικόνες που θόλωναν τα χαρακτηριστικά του» αναφέρει ανάρτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λάρισα – Ατρόμητος: 0 – 0.

Άρης – Ολυμπιακός: 0 – 1 στο 38’’

Και ο καιρός…

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τις πρωινές ώρες αύριο και από τα δυτικά, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική, τοπικές καταιγίδες και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα