back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία σαρώνει τη χώρα, με 1747 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 606 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ακόμη 121νας νοσούντες έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού σε 2.223.

Έκκληση στους πολίτες για υπομονή και μια παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘’Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο, ωστόσο πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού. Θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί’’ είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο statuς fm και ξεκαθάρισε ότι ‘’τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει»

Τήρηση των μέτρων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, συνέστησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. «Δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή” τόνισε ο υπουργός.

Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών. Χθες πραγματοποιήθηκαν 65.970 ελέγχοι, κατά την διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 488.600 ευρώ σε 1654 παραβάτες. Σε δύο επιχειρήσεις κυρώθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

Περισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ξεκινάει από τη Δευτέρα η καταβολή της επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ελέγξει περί τις 100.000 αιτήσεις από το σύνολο των περίπου 160.000 που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα που είχε δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης βυθισμάτων στη διώρυγα Κορίνθου. Την Τρίτη θα παραδοθεί στη ναυσιλοϊα, ο δίαυλος για πλοία με μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα 5,80μ.

14 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Το δίκτυο που ήταν χωρισμένο σε δύο υποομάδες μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία και με βάση σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Γαλατσίου ή το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας τα διακινούσαν στο κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Περδικόβρυση του δήμου Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο, και δύο αεροσκάφη.

Ο Αθήνα 9.84 αποχαιρετά τον Βασίλη Πάικο, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του σταθμού, πρώην διευθυντή προγράμματος και επί χρόνια συνεργάτη στα ερτζιανά. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Σε τακτική βάση υλοποιούνται- με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα- οι επιχειρήσεις αντιγκράφιτι του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Σειρά είχε η 4η Δημοτική Κοινότητα, στον Λόφο Κολωνού και στην Πλατεία Λαού. «Όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται, το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, πίσω από εικόνες που θόλωναν τα χαρακτηριστικά του» αναφέρει ανάρτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λάρισα – Ατρόμητος: 0 – 0 στην παράταση. Στις 7 και μισή Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τις πρωινές ώρες αύριο και από τα δυτικά, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική, τοπικές καταιγίδες και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. …. βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα