back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

«Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» δήλωσε, σε συνέντευξή του, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης ότι « μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφ’ εξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας». Όσον αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων o πρωθυπουργός τόνισε ότι « Φέτος θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα. Πολύ – πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα.

Για “επικοινωνιακό σόου” του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ενώ επισημαίνει ότι “πριν το «νέο ΕΣΥ» ας ασχοληθεί με το σημερινό που καταρρέει με ευθύνη του” τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύσκεψη με τις αστυνομικές και διοικητικές αρχές της Πάτρας είχε σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης συνέστησε τήρηση των μέτρων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα. «Δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μία ευθύνη προστασίας» τόνισε ο υπουργός.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων αλλά και για παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Κανονικά η προθεσμία, λήγει τη Δευτέρα.

Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια του Αθήνα 9.84 μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου. Ενός ανθρώπου που σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για το υψηλό του φρόνημα, την ευθύνη και την ακεραιότητά του, ανθρώπου ταυτισμένου με την έννοια του ήθους και την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του Αθήνα 9.84, έχοντας τεράστια προσωπική συμβολή στην εδραίωση του πρώτου ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα και την αδιάλειπτη και αδιάκοπη λειτουργία του. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. “ Ο Βασίλης ήταν οπαδός της πολυφωνίας. Ανοικτός να ακούσει και την αντίθετη άποψη. Βαθύ το αποτύπωμα που αφήνει ο Βασίλης Πάικος” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Μαρία Παύλου ο πρώην υπουργός, Φώτης Κουβέλης. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Καθημερινά συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων οι επιχειρήσεις καθαριότητας και αντιγκράφιτι. Σήμερα επιχείρησαν στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αττική και στον Κολωνό.“Όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται, βήμα – βήμα, το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, πίσω από εικόνες που θόλωναν τα χαρακτηριστικά του” αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. “ Κάθε μέρα, σε παιδικούς σταθμούς, σε γήπεδα, πλατείες, λόφους και όπου χρειάζεται για να βγουν στην επιφάνεια τα χρώματα της Αθήνας”, συμπληρώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Λάρισα – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17 βαθμοί.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός, θα παρουσιάσει μεταβολή από τις πρωινές ώρες αύριο, από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα