back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για την οικοδόμηση ενός νέου Συστήματος Υγείας και περαιτέρω ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψή του στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου.

Τόνισε ότι “είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο”, το οποίο επανέλαβε, ότι θα είναι δωρεάν.

“Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση από ανεξάρτητους επιστήμονες ώστε να αρθούν τα φαινόμενα διστακτικότητας που υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό” υπογράμμισε ο γενετιστής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Πριν από τις γιορτές υπολογίζει η κυβέρνηση να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι “Όλα σταθμίζονται και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων αλλά και για παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Κανονικά η προθεσμία, λήγει τη Δευτέρα. Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο κ. Σταικούρας είπε ότι μέχρι χθες βράδυ είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις και ήδη έχουν πιστωθεί τα χρήματα στις 320.000 εξ αυτών.

Στην Πάτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Στόχος, η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα.

Περισσότερους από 400.000 νεκρούς από κορονοϊό μετρά η Ευρώπη, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βασίζεται στα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις υγειονομικές αρχές. Μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν περισσότεροι από 36.000 θάνατοι, ο βαρύτερος απολογισμός σε μία εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας.

Άνθρωπο ευγενή, ακέραιο και δημοσιογράφο προσηλωμένο στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας χαρακτήρισε τον Βασίλη Πάικο, ο φίλος και συνεργάτης του στην εφημερίδα Αυγή, Νίκος Φίλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο Βασίλης Πάικος ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές, ο δημοσιογράφος που υπερασπίστηκε τις αρχές της Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Πάικος, ο οποίος έφυγε χθες, υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84, ιδρυτικό στέλεχος του σταθμού και πρώην Διευθυντής Προγράμματος. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. “Η οικογένεια του Αθήνα 9.84 έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της”, αναφέρει ο σταθμός μας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Λάρισα – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα