back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το Παπαγεωργίου.

Ο κύριος Μητσοτάκης, μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου Συστήματος Υγείας και δεσμεύθηκε για περαιτέρω ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο και σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν». Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία. Επίσης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πριν από τις γιορτές υπολογίζει η κυβέρνηση να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι “Όλα σταθμίζονται και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών”. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κύριος Πέτσας σημείωσε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει πρώτα η εκπαίδευση, στη συνέχεια το λιανεμπόριο και σταδιακά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

“Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση από ανεξάρτητους επιστήμονες ώστε να αρθούν τα φαινόμενα διστακτικότητας που υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό” τόνισε ο γενετιστής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, τόνισε ότι απαιτείται εμβολιασμός τουλάχιστον για το 70% του πληθυσμού για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην Πάτρα, μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Στόχος, η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα. Χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σχετικά με τον Περιφερειάρχη Αχαΐας και τον Δήμαρχο Πατρέων.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί για τις επόμενες 7 με 14 ημέρες. Συνολικά 18 περιοχές είναι επιβαρυμένες, με την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ανησυχούν περισσότερο τους επιστήμονες. Αναφορικά με τα κρούσματα, εμφανίζονται μειωμένα, ωστόσο αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό, από τον αναμενόμενο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.013 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 545 στη Θεσσαλονίκη και τα 319 στην Αττική. 607 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 101 υπέκυψαν σε επιπλοκές του κορωνοιού.

Πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Ως ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ ορίζονται τα 40 ευρώ, τα 10 ευρώ για το rapid test.

Να προετοιμάζονται για εμβολιασμούς εντός των επόμενων δέκα ημερών ειδοποιήθηκαν τα νοσοκομεία της Βρετανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian. Όπως αναφέρεται στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Άνθρωπο ευγενή, ακέραιο και δημοσιογράφο προσηλωμένο στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας χαρακτήρισε τον Βασίλη Πάικο, ο φίλος και συνεργάτης του στην εφημερίδα Αυγή, Νίκος Φίλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο Βασίλης Πάικος ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές, ο δημοσιογράφος που υπερασπίστηκε τις αρχές της Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Πάικος, ο οποίος έφυγε χθες, υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84, ιδρυτικό στέλεχος του σταθμού και πρώην Διευθυντής Προγράμματος. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Λάρισα – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα