back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Να προετοιμάζονται για εμβολιασμούς εντός των επόμενων δέκα ημερών ειδοποιήθηκαν τα νοσοκομεία της Βρετανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian.

Όπως αναφέρεται στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί για τις επόμενες 7 με 14 ημέρες. Συνολικά 18 περιοχές είναι επιβαρυμένες, με την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ανησυχούν περισσότερο τους επιστήμονες. Αναφορικά με τα κρούσματα, εμφανίζονται μειωμένα, ωστόσο αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό, από τον αναμενόμενο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.013 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 545 στη Θεσσαλονίκη και τα 319 στην Αττική. 607 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 101 υπέκυψαν σε επιπλοκές του κορωνοιού.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί δομές υγείας και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Στην Πάτρα, μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Στόχος, η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα. Χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σχετικά με τον Περιφερειάρχη Αχαΐας και τον Δήμαρχο Πατρέων.

“Πρόωρη” χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τη συζήτηση για την άρση του lockdown, με πληροφορίες να μιλούν για παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Ανοικτό και το ενδεχόμενο για διαφορετικές ταχύτητες στην άρση των περιορισμών, αναλόγως της επιδημιολογικής επιβάρυνσης της περιοχής.

Πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Ως ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ ορίζονται τα 40 ευρώ, τα 10 ευρώ για το rapid test.

Φτωχότερη η δημοσιογραφία μετά τον θάνατο του Βασίλη Πάικου. Υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84, ιδρυτικό στέλεχος του σταθμού και πρώην Διευθυντής Προγράμματος. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. “Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας”, τονίζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Στον μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες και το σπάνιο ήθος του. Γι’ αυτό και είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Η οικογένεια του Αθήνα 9.84 έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σταθμός μας. Η κηδεία του Βασίλη Πάικου θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 83-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ. Για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022, η Εθνική ηττήθηκε 77-66 από τη Λετονία.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα