back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κόντρα Χατζηδάκη – Φάμελλου στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας,ξεκίνησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση,διαμαρτυρήθηκε για τις ασφυκτικές -όπως είπε- προθεσμίες συζήτησης του νομοσχεδίου, επιμένοντας ότι δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα καθώς δεν περιέχει διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ,απαντώντας στην κριτική του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποχωρήσει από τη συζήτηση γιατί μόνον έτσι μπορεί να ακουστεί ότι υπάρχει», είπε: « Ο υπουργός είναι καλός στην επικοινωνία, αλλά μεγάλος ψεύτης».

Σε υψηλούς τόνους, απάντησε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε «για ακατάληπτη και κακιασμένη αντιπολίτευση».Τόνισε δε, ότι οι κατηγορίες που του απηύθυνε ο κ.Φάμελλος είναι παράσημο για τον ίδιο ,ιδιαίτερα μάλιστα, όταν προέρχονται από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που είναι ο μεγαλύτερος Πινόκιο της υφηλίου».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ . Χατζηδάκης, ανέφερε ότι οι διατάξεις του έχουν αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.
Αντιθέτως, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει παιγνίδια με την κτηματαγορά εις βάρος μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα