14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μουσικού παραγωγού

Διαβάστε επίσης

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μαύρου μουσικού παραγωγού στο Παρίσι θα ανακριθούν σήμερα υπό καθεστώς κράτησης, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Παρισιού.

Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί από χθες σε διαθεσιμότητα και κρατούνται στην Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την έρευνα που ξεκίνησε την Τρίτη για «βιαιοπραγία» και «ψευδή καταμήνυση».

Σοκαρισμένος ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε “ιδιαίτερα σοκαρισμένος” από το βίντεο. Χθες δέχθηκε τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν και του ζήτησε να επιβάλει ξεκάθαρες κυρώσεις στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή. Μετά τη συνάντηση αυτή ο Νταρμανέν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την αποπομπή των τεσσάρων αστυνομικών από το σώμα.

Βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου πρωτοδημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Loopsider και δείχνει έναν άνδρα να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς στην είσοδο ενός στούντιο μουσικής στο Παρίσι.

“Με αποκάλεσαν βρομοαράπη πολλές φορές την ώρα που με γρονθοκοπούσαν”, κατήγγειλε το θύμα, ο Μισέλ Ζεκλέρ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στη Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας (IGPN).

Αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και ένας τέταρτος, που πήγε να τους ενισχύσει στη διάρκεια του περιστατικού και ο οποίος φέρεται να πέταξε ένα δακρυγόνο μέσα στο στούντιο μουσικής, όπως δήλωσε στο AFP μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Ο Νταρμανέν, που θα καταθέσει τη Δευτέρα ενώπιον της Νομοθετικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, εκτίμησε μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι αστυνομικοί αυτοί “σπίλωσαν τη στολή της Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών, τα τρία μέλη των δυνάμεων της τάξης επενέβησαν το Σάββατο για να συλλάβουν τον Ζεκλέρ επειδή δεν φορούσε μάσκα. “Την ώρα που προσπαθούσαμε να τον συλλάβουμε, μας έσπρωξε με βία μέσα στο κτίριο”, ισχυρίστηκαν.

Οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του στούντιο φαίνονται οι τρεις αστυνομικοί να εισέρχονται στο κτίριο αρπάζοντας το θύμα, ενώ στη συνέχεια το χτύπησαν με γροθιές, κλοτσιές και γκλομπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες εικόνες, ο παραγωγός προέβαλε αντίσταση αρνούμενος να επιβιβαστεί στο αστυνομικό όχημα, όμως στη συνέχεια φαίνεται να προσπαθεί να προστατεύσει το σώμα και το πρόσωπό του από τα χτυπήματα. Το περιστατικό διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του στούντιο και έριξαν μέσα σε αυτό ένα δακρυγόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα