back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού και των διασωληνωμένων ασθενών – έτσι, σήμερα στη χώρα μας οι διασωληνωμένοι ασθενείς μετρώνται σε 607 – 2.013 τα νέα κρούσματα, 545 στη Θεσσαλονίκη – 319 στην Αττική. Υψηλότατος, ωστόσο, παραμένει ο αριθμός των θανάτων που έφτασαν τους 101, 2.102 συνολικά στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. “Ζούμε στον πυρήνα μιας πανδημίας. Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται τις επόμενες 14 ημέρες”, δήλωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η μείωση των κρουσμάτων δεν ήταν η αναμενόμενη.

Πλαφόν στα τεστ για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Ως ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ ορίζονται τα 40 ευρώ, τα 10 για το rapid test.

“Στο κόκκινο”, όπως είπε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες κι άλλες 10 περιοχές της χώρας. Μεγάλο στοίχημα των επόμενων ημερών, η Πάτρα, προκειμένου να μην υπάρξουν εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές κατά την εορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπήρξε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Αχαϊας και τον Δήμαρχο Πατρέων, ενώ αύριο μεταβαίνει στην πόλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ανακοίνωση και του Επισκόπου Πατρών Χρυσοστόμου, ο οποίος καλεί τους πιστούς “να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθιάς εσωτερικής περισυλλογής”.

Στην κορυφή της πανδημίας παραμένει η Θεσσαλονίκη, παρά τη μείωση κατά 30% του ιϊκού φορτίου στα λύματα ανάμεσα σε δύο μετρήσεις της εβδομάδας. “Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, προειδοποιεί ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Αύριο μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός – σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της πόλης. “Στο κόκκινο” και η Δράμα, που επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τονίζουν ότι έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής τους. “Εκτός ελέγχου” χαρακτήρισε την κατάσταση στη Β. Ελλάδα και τη Δράμα ο κ. Τσίπρας. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι οι όποιες ιδιωτικές κλινικές “επιτάσσονται”, δεν επιτάσσονται, αλλά νοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες. Ζήτησε και πάλι, τέλος, να υπάρξουν αυξήσεις μισθών, ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποιήσεις επικουρικών γιατρών. Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε 75χρονος ασθενής, ένας από αυτούς που από τη Δράμα μεταφέρθηκαν χθες με C130 στην Αθήνα.

“Πρόωρη” η συζήτηση για τη σταδιακή άρση του lockdown, διαμηνύουν κυβερνητικοί αξιωματούχο και επιστήμονες – στο τραπέζι, πάντως, σενάρια για διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες στο άνοιγμα της αγοράς. Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια ούτε εισηγήσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν απέκλεισε, ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ fm.

Στο Βέλγιο, όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα που πωλούν είδη τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης, τα μουσεία και οι πισίνες. Κλειστά θα παραμείνουν εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Επανεξέταση της κατάστασης στις 15 Ιανουαρίου.

Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα, ώστε να εκμεταλλευθούν τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται ήδη- όπως είπε- στο δρόμο για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας.

Ξεκίνησε σήμερα η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον 410 εκ. ευρώ εκταμιεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 97.662 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – ήδη οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 364.000, αριθμός διπλάσιος των προηγούμενων κύκλων, καθώς το 50% του ποσού δεν επιστρέφεται.

Κυρίες και κύριοι, μία πολύ δυσάρεστη είδηση για τον σταθμό μας. Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Βασίλης Πάικος, επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84, ιδρυτικό στέλεχος του σταθμού και πρώην Διευθυντής Προγράμματος. Ήταν επίσης σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας “ΑΥΓΗ”. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Σοκ στο Ιράν προκαλεί η δολοφονία του εξέχοντος πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, μετά από ένοπλη επίθεση που δέχθηκε. Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε ότι το Ισραήλ, “υπ’ αριθμόν 1” εχθρός της Τεχεράνης, πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

ήττα της Ελλάδας με σκορ 66-77 στο παιγνίδι με τη Λετονία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2022. Σέντρα στο ΟΑΚΑ αυτήν την ώρα, στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν Μονάχου για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα – σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Αττική, συννεφιά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα