back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύψιστη επιφυλακή παραμένει το υγειονομικό προσωπικό στη βόρεια Ελλάδα, καθώς το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του. Παράλληλα οι επιστήμονες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο ενός lockdown δυο ταχυτήτων.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης της καραντίνας καθώς -όπως είπε- αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων και του δείκτη R. Επεσήμανε πως ακόμα κι όταν ξεκινήσουν τα εμβόλια θα πρέπει να εξακολουθήσουν τα μέτρα και η χρήση μάσκας καθώς θέλει αρκετούς μήνες μέχρι να εγκατασταθεί η ανοσία: “νομίζω πως και το 2021 θα διατηρηθούν τα μέτρα”, είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς». Δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις στην κυβέρνηση για lockdown «δύο ταχυτήτων» μεταξύ των περιφερειών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Ραδιο Θεσσαλονίκη .«Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Στην επιδημιολογικά επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

«Στα όρια της αντοχής τους γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Δράμας. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας.

Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή 75χρονος ασθενής με covid ο οποίος μεταφέρθηκε χθες διασωληνωμένος, μαζί με άλλους δύο ασθενείς, από το νοσοκομείο Δράμας με αεροδιακομιδη στο νοσοκομείο Αττικόν. Οι άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατασταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία.

Θετικοί στον κορονοϊό τρεις εργαζόμενοι σε φάρμα βιζόν στα Γρεβενα μετά τα rapid tests που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις και για το άνοιγμα των σχολείων με πρώτα τα δημοτικά

Το θέμα δεν έχει ακόμη συζητηθεί διευκρίνισε μιλώντας στον σταθμό μας, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε ωστόσο πως αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα μέτρα είχαν καλύτερη απόδοση όταν έκλεισαν και οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης: “μόνο τότε αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί”, πρόσθεσε.

Δέσμευση ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την φιλοξενία ατόμων με κορονοϊό, και επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ιατρική παρακολούθηση των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται, ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Στην Πάτρα μεταβαίνει αύριο το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Την Δευτέρα θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, την Σύνταξη Υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών, και το επίδομα παιδιού Α21.

Μνημόνιο διασύνδεσης της εκπαίδευσης υπέγραψε Δήμος Αθηναίων με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν.Aνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα