back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος το ενδεχόμενο και νέας παράτασης της καραντίνας καθώς -όπως είπε- αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων και του δείκτη R. Μιλώντας στον Αθήνα 984 επεσήμανε πως ακόμα κι όταν ξεκινήσουν τα εμβόλια θα πρέπει να εξακολουθήσουν τα μέτρα και η χρήση μάσκας καθώς θέλει αρκετούς μήνες μέχρι να εγκατασταθεί η ανοσία: “νομίζω πως και το 2021 θα διατηρηθούν τα μέτρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις στην κυβέρνηση για lockdown «δύο ταχυτήτων» μεταξύ των περιφερειών, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Ραδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας πως δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. «Δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη -επίκεντρο της πανδημίας- όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

«Στα όρια της αντοχής τους γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Δράμας. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας.

«Να σταματήσουν οι υπουργοί να μιλάνε, να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς, και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας επικοινώνησε η ΠτΔ εκφράζοντας τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη της σε όλο το προσωπικό.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ο ένας εκ των τριών ασθενών που μεταφέρθηκε χθες από νοσοκομείο της Δράμας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για 75χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με ειδική πτήση και μέσα σε ειδική κάψουλα του ΕΚΑΒ. Οι άλλοι δύο ασθενείς που επίσης διακομίστηκαν από το νοσοκομείο της Δράμας, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία, σε σοβαρή κατάσταση.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης το άνοιγμα των σχολείων, με πρώτα τα δημοτικά, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι αποφάσεις, αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, με πιθανό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

Το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει ακόμη συζητηθεί διευκρίνισε μιλώντας στον σταθμό μας, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε πως αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα μέτρα είχαν καλύτερη απόδοση όταν έκλεισαν και οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης: “μόνο τότε αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί”, πρόσθεσε.

Δέσμευση ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την φιλοξενία ατόμων με κορονοϊό, και επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ιατρική παρακολούθηση των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται, ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Στην Πάτρα μεταβαίνει αύριο το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση εφαρμογής της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας μετά από ΚΥΑ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Τη Δευτέρα στις δύο μετά το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Στην έγκριση των κονδυλίων για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης σε περισσοτέρους από 300 χιλιάδες εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης ή ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Την Δευτέρα θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, την Σύνταξη Υπερηλίκων,το Επίδομα Ομογενών, και το επίδομα παιδιού Α21.

Στο πλευρό των άστεγων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων στέκεται σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε ο εμπορικός επιχειρηματικός σύλλογος Ζωγράφου, με την διανομή δωρεάν φαγητού σε καθημερινή βάση από εστιατόριο της περιοχής που βρίσκεται στην οδό Θεοδάμαντος 6. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Κώστας Κορέλλης…

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μαύρου μουσικού παραγωγού στο Παρίσι θα ανακριθούν υπό καθεστώς κράτησης, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Παρισιού. Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί από χθες σε διαθεσιμότητα και κρατούνται στην Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την έρευνα που ξεκίνησε την Τρίτη για «βιαιοπραγία» και «ψευδή καταμήνυση».

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική .Θερμοκρασία απο 7 εως 17 βαθμοί Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα