back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για μερική άρση των μέτρων λόγω κορονοιού στη χώρα, μετά τις 7 Δεκεμβρίου, ενόψει Χριστουγέννων. Ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν αφήνουν ελπίδες για μεγάλες αλλαγές καθώς το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαία και Λέσβος βρίσκονται στο κόκκινο προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς -όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας- εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη -επίκεντρο της πανδημίας- όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Δίνετε άνιση μάχη στόχος μας να συνδράμουμε ώστε να βρεθούν λύσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωης», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Θα έχει συνομιλίες και με τους εργαζόμενους. Ακολούθως θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου της περιοχής.

Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοιο δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής την προσεχή Δευτέρα του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, αλλά αντέχει δήλωσε νωρίτερα στο Open, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Διαβεβαίωσε ότι κανένας ασθενής δεν θα μένει εκτός ΜΕΘ. Σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, υπογράμμισε ότι πάνω απ όλα προέχει η δημόσια υγεία και η ανάσχεση του ιού.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα sms στο 13033 αλλά και να προστεθεί έξτρα κωδικός στα μηνύματα που στέλνουμε στο 13033 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αναφορικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, έκανε σαφές ότι «το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού».

Δεν έχουμε δυστυχώς πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην χώρα γιατί δεν έχουμε δείγματα από όλη την χώρα. Το θέμα είναι ότι εκεί που είμαστε τώρα, χρειάζεται ενίσχυση το ΕΣΥ, ο εθελοντισμός στην Υγεία δεν είναι εφικτός λόγω ότι δεν υπάρχει νόμος τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Αθηνά Λινού Καθηγήτρια επιδημιολογίας. Μάλιστα μίλησε για παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να αλλάξει η νομοθεσία. Το δεύτερο lock down ανέφερε αποδίδει περιορισμένα ενώ αναφορικά με την άρση των μέτρων επισήμανε ότι αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά ακόμη και τα σχολεία να λειτουργούν με διαφορετική ώρα έναρξης μαθημάτων.

Τη Δευτέρα, στις 2 μετά το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία έως σήμερα, έχουν υποβληθεί περίπου 242.000 αιτήσεις, καταγράφοντας αύξηση κατά 69% σε ετήσια βάση.

Συναγερμός στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου, του Περάματος Ιωαννίνων. 31ας στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το Patras-times.gr το γεγονός έγινε αντιληπτό πριν από λίγες μέρες, καθώς οι φαντάροι διαμαρτύρονταν για συμπτώματα Covid-19, ωστόσο τηρήθηκε σιγή ιχθύος από τους υπευθύνους. Μάλιστα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ενημερώθηκε μόλις προχθές για το ζήτημα και χθες έδωσε εντολή για την διενέργεια μοριακών τεστ, οπότε εντοπίστηκαν και οι νοσούντες.

Στους 608 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 99 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.001έναν.

Τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα του πρωθυπουργού με Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα και εργάζονται στο εξωτερικό, ενόψει της ψήφισης την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, της τροπολογίας για την παροχή κινήτρων για την αναστροφή του brain drain.

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση εφαρμογής της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας μετά από ΚΥΑ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Τη Δευτέρα στις δύο μετά το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Στις 3 μετά το μεσημέρι, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Στην έγκριση των κονδυλίων για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης σε περισσοτέρους από 300 χιλιάδες εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης ή ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας που έχασε σύζυγο και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση. Η κ. Βαρβάρα Βουκάκη -Φύτρου προέβη σε σοβαρές καταγγελίες , που κατατείνουν σε «επιχείρηση» συγκάλυψης ποινικών ευθυνών.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα