back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών στο τραπέζι της  σημερινής προγραμματισμένης  σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους εμπειρογνώμονες για την εξέλιξη της πανδημίας. Ήδη χθες ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση  παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ωστόσο πολύ δύσκολη διαφαίνεται η σύντομη άρση των μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα όπου το ιικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαία και Λέσβος είναι οι περιοχές που  ανησυχούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση καθώς εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα επισκεφθεί σε μία ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 

Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορωνοιο δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ιωάννης Παπαδόπουλος. Το πιο ανησυχητικό όπως ανέφερε είναι το γεγονός ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο και με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν.  

 Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, αλλά αντέχει δήλωσε νωρίτερα στο Open, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Διαβεβαίωσε ότι κανένας ασθενής δεν θα μένει εκτός ΜΕΘ. Σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, υπογράμμισε ότι πάνω απ όλα προέχει η δημόσια υγεία και η ανάσχεση του ιού. 

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η άρση του lockdown, να γίνει ανά περιοχή, άφησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας  και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων,  Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας ότι το πρόβλημα με τη διασπορά του κοροναϊού έχει μετατοπιστεί στις επαρχιακές πόλεις. Όπως είπε, στόχος της Επιτροπής,  είναι στις 7 Δεκεμβρίου, τα κρούσματα να έχουν περιοριστεί σε τριψήφιο αριθμό. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα κρατήσει σίγουρα μία με δύο εβδομάδες ακόμα. 

 

Εν τω μεταξύ στους 608 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 99 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.001έναν—– 2.018, τα νέα κρούσματα, 562 στη Θεσσαλονίκη,  408 στην Αττική και 113 κρούσματα στην Ξάνθη. 

 

Στην Ινδία ………..τουλάχιστον πέντε ασθενείς με κορονοιό έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Γκουτζάρατ. 

 

Την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων θα εγκρίνει το Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.  

 

Ξεκινάει σήμερα στις 3 μμ η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. 

 

Με μια μεγάλη και συντονισμένη δράση, ο δήμος Αθηναίων απομάκρυνε τις προηγούμενες μέρες χιλιάδες αφίσες  που υποβάθμιζαν την αισθητική της πόλης και ρύπαιναν το κέντρο της. «Η απομάκρυνση των αφισών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας», τόνισε στον 9.84 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης.  

 Σε απόρριψη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στα Βαρώσια και τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό προχώρησε η Άγκυρα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε πως «απορρίπτουμε πλήρως τη μη δεσμευτική σύσταση που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. 

  Καιρός:  

Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα.  Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα